Hans Vanaken plots dicht bij basisplaats: “Denk wel dat ik punten gescoord heb”

© (Foto BELGA)

Uitstekende prestaties bij de Rode Duivels en Club Brugge, en de afwezigheden van onder meer Dries Mertens en Jérémy Doku, brengen tweevoudig Gouden Schoen Hans Vanaken plots dicht bij een basisplaats bij de nationale ploeg, enkele dagen voor de start van de Nations League.

Veel zal afhangen van de positie die Kevin De Bruyne krijgt in de halve finale tegen Frankrijk. Als KDB op de 8 speelt, ligt Vanaken als rechterpocket in balans met Leandro Trossard. Als De Bruyne een rijtje hoger staat, wordt het Tielemans of Vanaken naast Witsel centraal op het middenveld.

“Ik zit in een hele goede vorm. Met die twee wedstrijden in de vorige interlandbreak heb ik veel vertrouwen opgedaan, ook voor wat betreft de Champions League-duels met Club. Of dat voldoende zal zijn om tegen Frankrijk in de basis te staan, weet ik niet”, vertelde Vanaken maandag tijdens een persmoment in Tubeke.

In die vorige interlandbreak leverde de Bruggeling twee keer een uitstekende prestatie af. Op de 8 naast Axel Witsel voor de verplaatsing naar Estland (2-5) en als pocketspits in het met 3-0 gewonnen thuisduel tegen Tsjechië. Nadien begon hij aan een blauw-zwarte triomftocht in de Champions League. “In die twee interlands heb ik de kans gegrepen om te laten zien dat ik hier iets kan betekenen. Ik denk wel dat ik toen op dat vlak punten gescoord heb. Of het voldoende zal zijn voor een basisplaats? Er is hier telkens heel veel kwaliteit aanwezig. Ik denk dus niet dat ik ontgoocheld zou zijn, moest ik naast de ploeg vallen, ook al wil je als voetballer alles spelen. Wat mijn positie betreft, heb ik niet echt een voorkeur. Het is eerder een voordeel dat ik op meerdere posities kan spelen”, aldus Vanaken.

In de Nations League kunnen de Belgen onder Martinez hun eerste prijs pakken en de vroegtijdige EK-uitschakeling doorspoelen. “Het is een nieuw kampioenschap en we moeten sowieso voor de winst gaan, want we maken kans op een eerste prijs. Het worden sowieso twee mooie wedstrijden. Het zal echter niet de laatste kans zijn voor deze generatie, want het WK komt er eind 2022 al aan. Deze groep heeft nog enkele mooie jaren voor zich.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.