Ward Vanaudenaerde verlaat SCT Menen na bijna een kwarteeuw en gaat voetballen bij SK Geluwe

Menen - Eppegem Vanaudenaerde probeert de bal te veroveren. © MPM
Redactie KW

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Ook aan dat van Ward Vanaudenaerde bij tweede amateurclub SCT Menen. Hij zoekt na 24 seizoenen andere oorden op. De 29-jarige verdediger tekende een contract bij SK Geluwe uit tweede provinciale.

Ward Vanaudenaerde begon op vijfjarige leeftijd aan zijn voetbalavontuur bij Sporting Menen. Hij was amper zestien toen hij al aan de deur klopte van de eerste ploeg die toen nog in tweede provinciale aantrad. Gedurende al die jaren was hij een vaste waarde in het team van eerst Maxim Vandamme en later Pascal Verriest.

Vanaudenaerde maakte ook verschillende promoties mee en had in tweede amateurklasse nog steeds zijn plaats in de kern tot een zware blessure roet in het eten gooide. Vanaudenaerde werkt nu aan zijn comeback.

Het clubmonument benadrukt dat zijn beslissing niets te maken heeft met de onzekere toekomst van SCT Menen sinds de voorzitter en de geldschieter Benoit Deny de handdoek gooide. “Ik had een paar maanden geleden al uitgemaakt dat ik andere lucht zou opsnuiven op lager niveau nog voor alle perikelen begonnen. Natuurlijk ging ik niet over één nacht ijs, maar het staat wel vast dat Menen altijd de club van mijn hart zal blijven. Ik heb hier schitterende momenten beleefd en ik keer zeker nog terug als supporter”, zegt Vanaudenaerde.

Waarom viel zijn oog op SK Geluwe? “Een paar jaar geleden had ik ook al een goed gesprek met de voorzitter Nino D’Hellem toen ik bij SCT Menen onder de korte passage van Joost Malfait nog weinig aan spelen toekwam. Een beetje erna werd ik weer een vaste waarde onder Verriest, waardoor ik het toen toch te vroeg vond om al verschillende reeksen te zakken. Nu vind ik de tijd wel rijp om de stap te zetten. Bovendien is mijn goede vriend Warre Verstraete de eerste keeper bij SKG en dat heeft ook een invloed gehad op mijn keuze.”

(MPM)