Voorzitter NSVD Handzame: “Degradatie is geen ramp”

Frans Dejaegere © Foto Kurt
Redactie KW

Na de zware nederlaag van vorig weekend in Hooglede is nogmaals duidelijk gebleken dat NSVD Handzame een maatje te klein is voor derde provinciale. Zelfs voorzitter Frans Dejaegere, Handzamenaar in hart en nieren, heeft zich al bij de degradatie neergelegd.

“We wisten dat het moeilijk zou worden want ook vorig jaar konden we ons pas in laatste instantie redden. Neem daarbij nog dat scoren al het hele seizoen een probleem is en dan weet je snel hoe het zal aflopen.”

Niettemin ziet de voorzitter in de degradatie van zijn ploeg naar vierde provinciale enkele positieve aspecten. “Verschillende spelers willen volgend jaar andere oorden opzoeken en hierdoor krijgen onze jongeren ongetwijfeld de kans om zich te tonen. Bij de beloften lopen voldoende talentrijke spelers die ongetwijfeld in vierde hun mannetje kunnen staan.”

Het is duidelijk dat het bestuur van NSVD van ‘onderuit’ verder wil bouwen aan de toekomst van de vereniging. “Toen we vijf jaar geleden de club opnieuw opstartten, hebben we resoluut voor de uitbouw van een stevige jeugdwerking gekozen. We tellen ondertussen ruim 175 jeugdspelers van wie de oudsten al bij de U15 aantreden. We laten onze jonge voetballertjes in alle rust groeien. We zijn ervan overtuigd dat deze manier van werken op termijn zal lonen. Neem daarbij nog dat ook volgend jaar onze sponsors de ploeg trouw blijven en ik zou niet weten waarom we van de degradatie een drama zouden maken”, aldus de voorzitter.

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.