Voorzitter Alex Verberckmoes ziet KSV Nieuwpoort (2A) naderen tot op vier punten van leider

Karel Ternier (links) is een van de aanvalsleiders van KSV Nieuwpoort A. (foto Bart) © VDB VDB
Redactie KW

Voor de winterstop was de coach van KSV Nieuwpoort A ervan overtuigd dat zijn team wellicht zou moeten strijden voor een plaatsje in de eindronde. De achterstand op leider KSV Diksmuide bedroeg toen immers zeven punten. Na de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar lijkt de situatie echter niet meer dezelfde.

“Door het verlies van de leider komen we inderdaad op vier punten van Diksmuide”, steekt voorzitter Alex Verberckmoes van wal. “Ook wij hadden het moeilijk in Kanegem want het is een solide elftal. Toen al wist ik dat heel wat ploegen het daar lastig zouden krijgen. Mijn voorspelling is uitgekomen, want Diksmuide leed er zijn eerste nederlaag van het seizoen.”

De voorzitter van de kustploeg weet echter maar al te goed dat het verkeerd is om nu plots euforisch te gaan doen. “We hebben vorig weekend een heel goede wedstrijd gespeeld tegen Veldegem, maar we kennen onze beperktheden. We missen enkele aanvallende spelers door langdurige blessures en dat laat zich voelen. We mogen zeker ook Kortemark niet onderschatten want dat is echt een goeie ploeg. Zelfs nu de kloof met Diksmuide kleiner is, leggen we onze spelers geen extra druk op. Als we de kans krijgen om te promoveren, zullen we die met beide handen grijpen. Als dat echter niet lukt, is het zeker geen ramp. Toch ben ik ervan overtuigd dat we over een ploeg beschikken die mits enkele versterkingen zeker het niveau van eerste provinciale aan kan”, aldus Alex Verberckmoes.

Jeugdwerking

Het is bekend dat de voorzitter van de kustploeg op termijn graag een stevige jeugdwerking wil uitbouwen binnen zijn club. “Door omstandigheden is het project met de B-ploeg geen succes, maar we willen volgend seizoen heel graag starten met een U21-team. Op die manier krijgen onze betere jeugdspelers de kans om op hun eigen ritme te groeien en te evolueren. Mijn grote droom is immers om ooit één van onze eigen jeugdspelers te zien spelen bij het eerste elftal. Wie weet in eerste provinciale.” (PDC)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: Nieuwpoort A – Kanegem.