KSV Oostkamp supportert voor KSV Oudenaarde

KSV Oostkamp kruist nu de vingers en hoopt dat er geen Waalse ploeg de eindronde eerste amateur wint. © VDB VDB
Wouter Vander Stricht

KSV Oostkamp en in hun zog ook Deerlijk Sport, WS Oudenburg en SC Oostrozebeke hopen dat KSV Oudenaarde in de eindronde Visé uitschakelt, dan is het behoud voor die teams ook een feit.

KSV Oostkamp won de barragematch tegen Ternesse, maar is nog niet honderd procent zeker van het behoud in derde amateurklasse. Want als een Waalse ploeg immers de eindronde eerste amateur wint, dan zakt Oostkamp alsnog.

Aan die eindronde nemen twee Vlaamse amateurklassers, KSV Oudenaarde (eerste amateur) en URSL Visé (Wezet) uit de Waalse tweede amateurklasse deel. Die laatste twee werden tegen elkaar uitgeloot. In een dubbele confrontatie (heenwedstrijd zondag 19 mei, terugmatch op zaterdag 25 mei) maken Oudenaarde en Visé uit wie naar de finale mag. De andere finalist komt er uit het viertal RC Gent, SK Ronse, Ol. Wijgmaal en Bochelter VV.

Bij KSV Oostkamp supporteren ze alvast voor Oudenaarde, als de Oost-Vlamingen doorstoten dan is het behoud een feit. En ook Deerlijk Sport (eerste provinciale), WS Oudenburg (tweede provinciale) en SC Oostrozebeke (derde provinciale) moeten dan niet degraderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.