VK Dadizele stoomt door naar finale eindronde tweede provinciale

VK Dadizele speelt de 'grote' finale tegen Varsenare of Zedelgem. © VDB
Redactie KW

Enkele honderden voetballiefhebbers kwamen woensdagavond afgezakt naar ‘Daisel’ voor de terugwedstrijd in de finale van de eindronde in tweede provinciale B. Daar stonden het plaatselijke VK Dadizele en Dottenijs tegenover elkaar.

De heenwedstrijd had de ploeg van coach Pieter Jan Ghysselen gewonnen met een-twee, dus had men nu genoeg aan een gelijkspel om door te stoten naar de ‘grote’ finale tegen ofwel Varsenare of Zedelgem. De hoop kwam uit want de terugwedstrijd eindigde op een-een. De partij werd trouwens beslist in vier minuten tijd. Eerst opende Bourgeois de score voor de thuisploeg, iets later versloeg Soumillion zijn eigen doelman Vuylsteke voor de gelijkmaker.

Het werd een bewogen laatste halfuur want in die periode trok scheidsrechter Mathias Dumarey drie keer rood. Eerst werd de thuisploeg tot negen man herleid na uitsluitingen van Onraedt en Ollivier, later mocht ook de bezoekende kapitein Heughebaert vroegtijdig gaan douchen. Achteraf volgde al een klein feestje want het besef kwam er dat men alweer een stap dichter staat bij de hoogste provinciale reeks.

Doelpunten: 25′ Bourgeois 1-0 en 29′ Soumillion (own) 1-1.

Rood: Onraedt, Ollivier (D), Heughebaert (D)

(SBR – foto BVB)