SC Zonnebeke neemt afscheid van T1 Sebastien Leenknegt

Voor Sebastien Leenknegt was SC Zonnebeke zijn eerste opdracht als T1. © VDB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

SC Zonnebeke gaat de laatste rechte lijn van het voetbalseizoen in zonder Sebastien Leenknegt. Na de 4-0-nederlaag tegen rechtstreekse concurrent KFC Poperinge besliste het bestuur om de trainer aan de deur te zetten.

“Na een gesprek met de trainer hebben we besloten de samenwerking stop te zetten”, klinkt het bij SC Zonnebeke, dat momenteel nog strijdt om het behoud in tweede provinciale B. “De wedstrijd tegen onze onmiddellijke concurrent KFC Poperinge was de klassieke druppel. De samenwerking was goed, maar de resultaten bleven uit. We zijn blij dat we iemand van de eigen club een kans hebben gegeven, maar het behoud in tweede provinciale primeert voor ons. Een punt op het veld van Poperinge had nog kunnen volstaan, maar het zwaar verlies brak de veer. Als ploeg bedanken we Sebastien voor zijn inbreng. Wie overneemt, zal in de eerstvolgende dagen beslist worden.”

Laten bezinken

Voor Sebastien Leenknegt was SC Zonnebeke zijn eerste opdracht als T1. Hij doorliep destijds zelf alle jeugdreeksen in Zonnebeke en schopte het zelfs tot in de eerste ploeg, maar een blessure maakte een vroegtijdig einde aan zijn loopbaan. Daarna werd hij eerst jeugdtrainer in Zonnebeke en later T2 bij KFC Poperinge. “Natuurlijk ga ik mijn verantwoordelijkheid niet uit de weg”, zegt een ontgoochelde trainer. “Ik kan mijn ontslag dan ook enigszins begrijpen, maar emotioneel doet het toch wel iets. Ik kreeg al telefoons van verschillende spelers en dat doet deugd. Enkele clubs belden me ook al, maar ik wil alles nog even laten bezinken. SC Zonnebeke gaf me de kans als hoofdtrainer en daar ben ik heel blij om. We hadden een ambitieuze start, maar daarna begon het mis te lopen. Het afscheid kwam er na een goed gesprek. Ik hoop dat de ploeg zich toch nog kan redden. De kans is er zeker nog, maar een vereiste is dat sommige spelers meer aan zelfreflectie gaan doen. Daarmee wil ik zeggen dat sommigen naar anderen wijzen, maar niet aan zichzelf denken. Zelf heb ik me niets te verwijten.”