Play-off 2 is niet het meest sprankelende format, maar KV Kortrijk, en zijn fans, moeten erdoor. Wij gingen op zoek naar vijf redenen waarom play-off 2 wél interessant kan zijn voor de Kerels.
1. Als eerste Moeskroen kloppen in 2019 p>
Want het huzarenstukje dat Les Hurlus dit kalenderjaar hebben neergezet, is er een om u tegen te zeggen. Van de negen competitiewedstrijden na Nieuwjaar won Moeskroen er zeven van en speelde het twee keer gelijk. Moeskroen ging zelfs winnen op RC Genk, op AA Gent en op Club Brugge, drie clubs die nu in play-off 1 spelen. Op Sclessin hield het ook Standard in bedwang (1-1). Het lelijke eendje – Moeskroen begon met 0 op 18 aan de competitie – is een zwaan geworden. Voordeel voor KV Kortrijk is dat Moeskroentrainer Bernd Storck al liet weten dat hij in play-off 2 speelgelegenheid zal geven aan een aantal jongens die in de reguliere competitie niet al te vaak in actie kwamen. Nog een leukigheidje voor de fans zaterdag: alle jeugdvoetballers mogen aan 5 euro binnen tegen Moeskroen en elke abonnee mag gratis iemand onder de 12 jaar meebrengen.
2. Vijf keer winnen van Zulte Waregem? p>
De Veekaa kan in deze voetbaljaargang vijf keer winnen tegen Zulte Waregem. En dat zou een unicum zijn. In het seizoen 2009-2010 won KV Kortrijk twee keer in de reguliere competitie tegen de buren en ook in play-off 1 trokken de Kerels toen twee keer aan het langste eind. Dit seizoen versloeg Kortrijk zijn buren al drie keer: in Waregem werd het 0-2, thuis 4-2 en tussendoor elimineerde de Veekaa Zulte Waregem ook in de Croky Cup. Vorig seizoen zaten beide clubs ook al in dezelfde poule in play-off 2 en werd Zulte Waregem groepswinnaar, KVK tweede. Krijgen we opnieuw een dergelijk duel op het scherpst van de snee?
3. Youngsters kunnen zich tonen p>
Het is gebruikelijk dat clubs in play-off 2 enkele youngsters laten opdraven. En Kortrijk heeft er wel enkele in zijn kern zitten: Tyron Ivanof bijvoorbeeld. Na passages in de jeugdopleiding van RC Genk en Rijsel kwam hij bij KV Kortrijk terecht, waar hij in 2017 zijn eerste profcontract mocht tekenen. De aanvallende middenvelder geldt als een talent, maar veel speelminuten kreeg hij nog niet, al werd hij afgeremd door een knieblessure. Medjon Hoxha is een echt Kortrijkproduct, dat eveneens in 2017 zijn eerste profcontract mocht tekenen. Alleen: eind vorig jaar liep de verdedigende middenvelder een kruisbandletsel op. Dan zijn er nog de twee testers Alioune Camara en Jean Marco Toualy, die met het oog op de toekomst na hun testperiode een contract kregen.
4. Terugkeer Tuur Dierckx en Adnan Custovic p>
Dierickx werd eind augustus 2014 door zijn toenmalige ploeg Club Brugge bij KV Kortrijk gestald, maar de passage van de talentvolle pocketspits bij de Kerels was geen onverdeeld succes. Het was de bedoeling dat Dierckx – toen 19 jaar – tijdens zijn uitleenbeurt speelminuten zou krijgen, maar veel meer dan enkele korte invalbeurten kon de Antwerpenaar er niet versieren. Na zes maanden keerde hij alweer terug naar Club. Dierckx speelt nu bij Waasland-Beveren en ging recent met zijn team mee ten onder in het 2-6-verlies tegen KVK. Een andere ex-KVK’er bij Waasland-Beveren is coach Adnan Custovic, destijds zowel bij Kortrijk als Oostende de assistent van huidig T1 Yves Vanderhaeghe.
5. Stevig West-Vlaams getinte poule p>
Naast Zulte Waregem en Moeskroen, dat zelfs qua aantal kilometers tussen de beide stadions dichter ligt dan Waregem, zorgt Cercle Brugge voor een extra West-Vlaams pigment. In het verleden waren er vele linken tussen beide clubs en dat is dit seizoen niet anders. Kortrijktrainer Yves Vanderhaeghe was ooit speler van de Vereniging, net als linksachter Kristof D’Haene. Bij Cercle speelt met Xavier Mercier een ex-KVK-smaakmaker. In de kern van groen-zwart zit met Charles Vanhoutte nog een geboren Kortrijkzaan, die echter zijn volledige carrière bij Cercle Brugge doorliep.
Eerste klasse A
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier