https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee identieke tweelingen bij dames Brielen Sport

De tweelingen bij Brielen Sport met v.l.n.r. Delphine en Jessica Beddeleem en Loeka en Launa Defever. (Foto EG)
Redactie KW

Een tweeling in de kern van een voetbalclub is al best uitzonderlijk, maar bij de dames van Brielen Sport doen ze nog straffer. Daar spelen met Delphine en Jessica Beddeleem (21) en Loeka en Launa Defever (14) zelfs twee identieke tweelingen.

Jessica en Delphine Beddeleem, respectievelijk studente kleuteronderwijs en postbode en allebei nog wonend in het ouderlijke huis in Boezinge, zijn de spitsen met dienst en speelden ook vorig seizoen bij Brielen Sport. Dit seizoen kwamen youngsters Loeka en Launa Defever, geboren en getogen in Ieper en studerend aan de Immaculata, er nog bij. Zoals dat bij tweelingen gaat, werden ze gelijktijdig gebeten door de voetbalmicrobe.

Loeka Defever: “Toen onze leraar lichamelijke opvoeding er ons op wees dat we balvaardig zijn en wel wat talent hebben, begon het echt te kriebelen.”

Launa Defever: “We trapten in onze vrije tijd al regelmatig een balletje en als we dan eens een paar jongens konden aftroeven, was dat altijd leuk (lacht). Enkele vriendinnen van ons waren vorig seizoen gestart bij de nieuwe damesploeg van Brielen Sport en we besloten het er ook op te wagen.”

We trapten geregeld een balletje en als we dan een paar jongens konden aftroeven, was dat altijd leuk.

Jessica Beddeleem: “Toen we nog in Poperinge woonden, zaagden we onze ouders al de oren van hun kop om bij een club te mogen voetballen. Na de verhuis naar Boezinge gaven ze eindelijk toe en mochten we ons bij Sassport Boezinge meten met de jongens in de jeugdreeksen.”

Delphine Beddeleem: Jongens kijken sowieso al raar als er een meisje komt meedoen. En nu waren het er ineens twee, die er dan nog identiek hetzelfde uitzagen. Maar toen ze merkten dat we wel aardig tegen een balletje kunnen trappen, werden we snel aanvaard door de groep.”

Het moet voor ploegmaats, coach en zelfs de scheidsrechter niet altijd gemakkelijk zijn om jullie uit elkaar te houden?

Loeka:“Ik kan de keren dat er Launa op mij geroepen wordt al niet meer bijhouden.”

Launa: “Eerlijk gezegd ben ik dat al een beetje beu, want wij vinden dat het verschil tussen ons toch heel duidelijk is.”

Loeka: “Voor de coach en de ploegmaats is het blijkbaar toch niet zo duidelijk merken wij elke training.”

Launa: “Wij maken daar wel geen misbruik van in tegenstelling tot de andere tweeling.” (lacht)

Jessica: “Dat moet je dus vooral niet geloven! Ik doe zelfs mijn haar in een dotje, terwijl mijn zus het in een staartje laat, net om de scheidsrechter te helpen.”

Delphine: “Al helpt dat wel niet altijd. Ik herinner me een scheids die een kans van mij affloot voor buitenspel, terwijl het mijn zus was die buitenspel stond en ik netjes achter de verdediging gebleven was. Achteraf verontschuldigde hij zich wel, maar ik kan je verzekeren dat we er het moment zelf niet mee konden lachen.”

Jessica: “Aan de rust van rugnummer wisselen bij een gele kaart zouden we dus zeker niet doen, (lacht) al moet je ons nu ook niet op gedachten brengen.”

Lijken jullie ook qua karakter en voetbalkwaliteiten op elkaar?

Loeka: “Launa is beter en sneller dan ikzelf en ze is ook niet op haar mondje gevallen. Waar ik kalm blijf, zou zij wel eens haar mondje durven roeren. En niet enkel op het voetbalveld. (lacht) Ik ben dus duidelijk de braafste van de twee.”

Launa: “Ik heb het inderdaad moeilijker om te zwijgen en daarom is het voetbal de ideale uitlaatklep voor mij. Eens keihard op die bal sjotten, helpt me om mijn frustraties weg te werken.”

Delphine: “Daar herkennen wij ons wel in, al is het verschil met het ouder worden wel kleiner geworden. We laten ons nu allebei niet meer doen.”

Jessica: “Bij ons is het eigenlijk typisch voor tweelingen. We spelen allebei op een aanvallende positie, hebben dezelfde kwaliteiten en scoorden dit seizoen bovendien al elk tien keer.”

Moest de situatie zich ooit voordoen: alleen in een hogere reeks gaan spelen of bij je tweelingzus bij Brielen Sport blijven?

Loeka: “We zijn een jonge ploeg die pas begonnen is, dus blijf ik hier graag nog heel lang voetballen. (lacht) Ook al botst het wel soms eens met mijn zus.”

Launa: “Voor één keer ben ik het volledig met je eens. Ik zou de unieke sfeer bij Brielen Sport zeker niet achterlaten om hogerop te gaan spelen.”

Jessica: “Ik kies zonder twijfelen voor Brielen en samen voetballen met mijn zus.”

Delphine: “Wij zijn al wat ouder en hebben elk onze vriend. Daarom zijn we altijd heel blij als het woensdag is en we weer kunnen bijpraten op training. Ik zie mezelf eerlijk gezegd nooit ergens voetballen zonder Jessica.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten