Trainers zijn klaar voor derby tussen RW Hollebeke en SK Zillebeke (4D)

Geert Broutin: "We willen de jongeren verder kansen geven." (foto EF)
Redactie KW

RW Hollebeke ontvangt zondagnamiddag de buren van SK Zillebeke. Beide ploegen liggen op amper vijf minuten rijden van elkaar, zodat er wel van een echte derby gesproken kan worden. “Het derbysfeertje leeft vooral bij de mensen van ons bestuur”, vertelt Geert Broutin, trainer van RW Hollebeke.

“Na de heropstart die we in het tussenseizoen moesten doorvoeren, lopen er hier niet veel spelers meer rond die een binding met de club hebben”, vertelt Geert Broutin. “Er vertrokken toen maar liefst veertien spelers en wij moesten op zoek naar een praktisch volledig nieuwe ploeg. Wij zijn ondertussen al een half seizoen verder en ik mag zeker niet klagen. De meeste spelers hadden nog nooit voor een eerste ploeg gespeeld, maar die gasten zetten zich telkens weer ongelofelijk in. Zondag verloren we met het kleinste verschil in Kruiseke, dat nu op een gedeelde tweede plaats staat en net als SK Zillebeke eindrondeambities heeft. Het was niet echt een goede wedstrijd, waarin we weinig kansen kregen. Vooral voor de rust kwamen we te kort in duelkracht tegen Kruiseken dat een ploeg heeft met grote, sterke jongens.”

Start van gesprekken

“Op dit moment staan we met 15 punten op een mooie elfde plaats. Ik hoor nog de voorspellingen dat we dit puntentotaal nooit zouden halen, maar eigenlijk hadden het er nog wat meer kunnen zijn, als je weet dat we al zes keer gelijk speelden waarbij we op het einde nog punten inleverden. We tellen nu nog drie punten achterstand op Olympic Ledegem B, dat tiende staat, maar ik vind het belangrijker dat we de ploegen achter ons kunnen afhouden en dat we ons blijven amuseren. We moeten zeker geen topploeg zijn en het is ook een beetje eigen aan RW Hollebeke dat we weten waarvoor we staan en wat we zijn. Deze week beginnen we de gesprekken met de spelers. Er zijn er al een paar die hun woord gegeven hebben en als de rest volgt, zullen we niet veel spelers bijhalen. We willen de jongens verder kansen geven en met enkele gerichte versterkingen een ploeg maken die volgend seizoen weer iets hoger mag mikken.”

“Ik heb nog geweten dat we derby’s voor 300 à 400 man speelden” – Serge Vandevyvere (Trainer SK Zillebeke)

Ook Serge Vandevyvere, trainer van SK Zillebeke, beaamt dat wedstrijden tussen RW Hollebeke en zijn ploeg niet meer tot de verbeelding spreken zoals vroeger. “Buiten enkele spelers die hier al een tijdje zijn en wat bestuursleden ligt niemand daar nog echt van wakker”, zegt Serge. “Toen ik hier twintig jaar geleden als trainer debuteerde heb ik nog geweten dat we voor pakweg 300 à 400 man speelden. Toch blijft de wedstrijd van zondag voor ons belangrijk. Bij winst kunnen we een goede zaak doen, omdat een aantal ploegen uit de top vijf het tegen elkaar moeten opnemen en punten van elkaar zullen afpakken. Zo kunnen we allicht een paar plaatsen stijgen in de klassering en onze ambitie om de eindronde te spelen kracht bijzetten. Al is er op dat vlak nog niets beslist. Het wordt in de komende weken zeker nog een spannende race om er bij te zijn, want alle ploegen liggen dicht bijeen. Wij staan nu zevende met vier punten achterstand op de tweede plaats. Bij verlies kunnen we zelfs twee plaatsen zakken, want KSV Moorsele B, dat negende staat, heeft maar twee punten minder. Na de nipte nederlagen in Kruiseke en thuis tegen Winkel Sport B, waar er volgens mij meer in zat, hebben we ons met een negen op negen goed herpakt. We willen deze reeks nu zo lang mogelijk verderzetten, zodat we een topvijfplaats in het vizier houden.”

Serge Vandevyvere. (foto EG)
Serge Vandevyvere. (foto EG)

Met Yuri Vandenberghe (SC Zonnebeke), Lowie Devriendt (Aalbeke) en David Casteleyn (SK Elverdinge) zien ze bij SKZillebeke een aantal basisspelers vertrekken. “Vorige week zijn we gestart met de gesprekken naar volgend seizoen toe, maar daar kan ik momenteel niet zoveel over zeggen. Het is de bedoeling om de vertrekkers op een gepaste manier te vervangen en we willen met een drietal gerichte versterkingen de concurrentie in de groep houden. In welke reeks dat zal zijn, weten we nog niet. We zitten voorlopig op schema en proberen die lijn nog even door te trekken.” (PB)

Zondag 12 januari om 15 uur: RW hollebeke – SK Zillebeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.