FC Dadizele Sport (4D) is klaar voor topper én stap hogerop

Lennart Kerkhof. © foto Jan Stragier
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

In vierde provinciale D is FC Dadizele heer en meester in de competitie. Na 23 speeldagen staat het team van coach Andy Vandenbussche 12 punten voor op eerste achtervolger VK Langemark-Poelkapelle. En laat dit net de tegenstander van zondag zijn.

“Vorig weekend hebben we eigenlijk een probleemloze overwinning geboekt bij Poperinge B”, opent de 25-jarige Lennart Kerkhof. “Daardoor konden we de voorsprong in het klassement behouden. Zondag is het voor ons wel een beetje de ‘match van het jaar’ tegen Langemark-Poelkapelle. We rekenen op een talrijk publiek, onder wie 80 gasten voor de Footlunch. Bij winst vergroot Dadizele de voorsprong tot 15 punten en kan stilaan gedacht worden aan het kampioenschap en de promotie.”

Spannende match

Hoe sterk is jullie tegenstander? “Heel sterk, want voor het tweede jaar op rij staan ze constant op de tweede plaats. Ze pakken telkens uit met een sterke organisatie die moeilijk te ontwrichten is. In de heenwedstrijd is het ons ook maar één keer gelukt, gelukkig voldoende voor de volle pot. Nu verwacht ik weer een heel spannende wedstrijd trouwens”, aldus Lennart.

Is de vereniging klaar voor hogerop? “Ongetwijfeld. Onze voorzitter Bart Allossery, sportief verantwoordelijke Matthias Cottenier en ook trainer Andy Vandenbussche leverden de voorbije maanden schitterend werk om Dadizele op voetbalgebied weer op de kaart te zetten. Op alle vlakken zijn we dus klaar om te promoveren. Aan de spelersgroep om dit nu de komende weken te realiseren.”

Vaste waarde

En dan ook in derde weer meteen voor de prijzen gaan? “We hebben inderdaad met de nieuwkomers erbij een groep die ook in derde geen mal figuur zal slaan. Daar zal het belangrijk zijn om telkens met de juiste ingesteldheid te beginnen.”

“Zelf doe ik er inderdaad nog een extra jaartje bij. Bedoeling is om weer een vaste waarde te worden. Daar werk ik nu al wekelijks keihard voor”, aldus de hr-consultant uit Izegem. (SBR)

Zondag 10 maart om 15 uur: FC Dadizele Sport – VK Langemark-Poelkapelle.