Torhoutse Heleen Jaques pakt met Anderlecht eerste titel in 20 jaar

Bram Vanlerberghe

De kampioen in de Superleague is sinds dinsdag gekend. RSC Anderlecht versloeg KRC Genk met 3-1 en kan niet meer bijgehaald worden. Bij RSCA is Heleen Jaques uit Torhout kapitein.

Heleen Jaques werd dinsdag landskampioen met RSC Anderlecht. RSCA sloot de reguliere competitie af met maar liefst 15 punten voorsprong op KAA Gent. Daardoor kon het de play-offs aanvatten met een voorgift van zeven punten op de Gentenaars. Dinsdag zette de ploeg van kapitein Heleen Jaques de kroon op het werk. Het versloeg KRC Genk met 3-1.

De aftrap van die partij werd gegeven door Andy Najar en Josué Sa. Ella Van Kerkhoven opende na negen minuten de score. Een kwartier later verdubbelde Laura Deloose toen haar voorzet over de bezoekende doelvrouw in doel verdween. Gwen Duijsters kon wel nog milderen, maar Tine De Caigny (ex-Club Brugge) sloot de debatten.

Eerste titel in 20 jaar

Door deze zege kan RSC Anderlecht in de Superleague niet meer bijgehaald worden door KAA Gent. Voor paars-wit is het de eerste titel in maar liefst 20 jaar. In 23 wedstrijden verloor RSC Anderlecht nog maar twee wedstrijden en speelde het eenmaal gelijk. Er resten nog drie wedstrijden in de play-offs.

(Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.