Tom Duerinck wordt trainer van damesploeg Racing Waregem

Volgend seizoen start Racing Waregem met een damesploeg in derde provinciale. Grote bezieler van dit project is jeugdcoördinator Luc Brondeel. Als trainer koos men met Tom Duerinck voor iemand uit eigen rangen.

V.l.n.r: Afgevaardigde en T2 Frederic Laurez, jeugdcoördinator Luc Brondeel en T1 Tom Duerinck. © foto IVD

Enkele seizoenen geleden begonnen wij met een jeugdploeg meisjes omdat we ondervonden dat het soms niet zo goed klikte tussen de jongens en de meisjes die in dezelfde ploeg moesten spelen“, verklaart Luc Brondeel. “Ondertussen kregen wij van de ouders van onze speelsters al verschillende keren de vraag of het op termijn mogelijk zou zijn om die meisjes bij Racing Waregem te laten doorstromen naar een eerste elftal. Zelfs buiten de club kregen wij de vraag naar een eerste elftal al van diverse kanten.”

“Ook Voetbal Vlaanderen doet er trouwens alles aan om het meisjesvoetbal te promoten. Starten met een eerste ploeg beslis je echter niet zomaar. Na een informatievergadering bleek er toch heel wat interesse te zijn. Vrij snel kregen we ook groen licht van het hoofdbestuur en ondertussen beschikken we al over 15 speelsters voor die nieuwe ploeg. Als trainer kozen wij met Tom Duerinck voor iemand van onze eigen jeugdtrainers.”

De vraag kwam eerder als een verrassing, maar ik ga heel graag in op deze mooie uitdaging

Leergeld betalen

“De ploeg bestaat momenteel vooral uit heel jonge speelsters en daarom zou het leuk zijn mochten er nog enkele meer ervaren voetbalsters kunnen aansluiten. Ons eerste seizoen wordt sowieso een leerjaar, waarin wij het klassieke leergeld zullen betalen.”

De nieuwe trainer Tom Duerinck zal bijgestaan worden door Frederic Laurez, die als T2 en afgevaardigde zal fungeren.

Tom Duerinck verdiende zijn voetbalsporen bij KV Kortrijk. “Ik voetbalde bij de jeugd van KV Kortrijk op het niveau van elite en verhuisde als 17-jarige naar Gullegem, dat toen in vierde klasse speelde”, neemt de 38-jarige Tiegemnaar over. “Door een zware knieblessure mocht ik verder voetballen in een eerste elftal echter snel vergeten. Enige tijd later stapte ik volledig uit het voetbal, maar drie seizoenen geleden kreeg ik de microbe opnieuw te pakken als jeugdtrainer bij SV Anzegem. Dit jaar kwam ik over naar Racing Waregem, waar ik de U8 onder mijn hoede kreeg en volgend seizoen stap ik over naar de U11.”

“Daarnaast kreeg ik ook de vraag van Luc Brondeel om trainer van die nieuwe damesploeg te worden. Dat kwam eerder als een verrassing, maar ik ging heel graag in op die mooie uitdaging. Die damesploeg zal ik combineren met de U11 en op vlak van leeftijd vormt dat wel een heel grote stap, maar ik zie het helemaal zitten. Als jeugdtrainer heb ik alvast een goed zicht op het potentieel van onze jeugdploeg, maar de nieuwe speelsters zal ik uiteraard nog moeten leren kennen.”

Jong eerste elftal

“Wij zullen wel over een heel jong eerste elftal beschikken, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Binnen de club voel ik me trouwens heel goed gesteund en we hebben er allemaal erg veel zin in.”

(IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.