Stad Roeselare, Club Brugge en SK Roeselare-Daisel bereiken overeenkomst over gebruik van voetbalfaciliteiten Schiervelde

De overeenkomst tussen stad, Club Brugge en SK Roeselare-Daisel werd symbolisch beklonken met het plaatsen van de handtekeningen op een voetbal. Op de foto herken je schepen José Debels, schepen Henk Kindt, burgemeester Kris Declercq, Bart Allossery (voorzitter SK Roeselare-Daisel), Alexander Verduyn (ondervoorzitter en jeugdvoorzitter SK Roeselare-Daisel) en Roel Vaeyens (Chief Sports Officer Club Brugge).©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
De overeenkomst tussen stad, Club Brugge en SK Roeselare-Daisel werd symbolisch beklonken met het plaatsen van de handtekeningen op een voetbal. Op de foto herken je schepen José Debels, schepen Henk Kindt, burgemeester Kris Declercq, Bart Allossery (voorzitter SK Roeselare-Daisel), Alexander Verduyn (ondervoorzitter en jeugdvoorzitter SK Roeselare-Daisel) en Roel Vaeyens (Chief Sports Officer Club Brugge).©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

De overeenkomst tussen de stad Roeselare, Club Brugge en SK Roeselare-Daisel is beklonken en deze middag werd die ook geofficialiseerd. Komende maandag moet die wel nog op de Roeselaarse gemeenteraad voorgelegd worden. In de overeenkomst werd vastgelegd dat Club Brugge het hoofdterrein van Schiervelde en bijhorende accommodatie zal gebruiken. SK Roeselare-Daisel, dat een huurovereenkomst heeft met de stad voor het jeugdcomplex, zal ook het eerste veld mogen gebruiken. Op hun beurt bereikten ze daarvoor een deal met Club Brugge. Club NXT zal volgend seizoen de thuiswedstrijden in Roeselare afwerken.

Op 6 januari presenteerde de stad de principes voor een samenwerking tussen de jeugdwerking van KSVR, VK Dadizele en Club Brugge. Ook Mandel United was met de Frans/Amerikaanse investeerders van de Strive Football Group kandidaat om op Schiervelde te komen spelen, maar zij haalden het dus niet. Burgemeester Kris Declercq: “De hoofdbekommernis bij de stad was toen om de jeugdwerking van het failliet verklaarde KSV Roeselare te vrijwaren. Tijdens dit voorjaar werden de principes verder uitgewerkt tot samenwerkingsovereenkomsten die ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad van mei 2021. De stad verhuurt aan SK Roeselare-Daisel het oefencomplex en bijhorende velden, ten noorden van de Mandel gelegen. Door de voortzetting van de jeugdwerking, die de hoofdbekommernis was van het stadsbestuur zodat er spelers noch staf op straat zouden staan, beschikt Roeselare opnieuw over een sterk jeugdvoetbalverhaal.”

SK Roeselare-Daisel zal net als Club NXT de thuiswedstrijden afwerken op het hoofdterrein in Schiervelde

Sportschepen José Debels: “Alle jeugdcategorieën en competitieniveaus zijn nu terug aanwezig in onze stad, zowel van de U5 tot beloften en jeugdvoetbal op gewestelijk, provinciaal, interprovinciaal en nationaal niveau via de werkingen van KSV Rumbeke, Dosko Beveren, Club Roeselare, De Ruiter en SK Roeselare Daisel en Club Brugge. Ondertussen werd er ook voor elke Roeselaarse club een kunstgrasveld aangelegd wat trouwens ingeschreven was in het bestuursakkoord.”

Drie supporterslokalen

Ondertussen werkte het bestuur van SK Roeselare-Daisel verder aan het vormen van een eerste ploeg en werden de contacten met de supporters van KSV Roeselare aangehaald. SK Roeselare-Daisel zal ook het hoofdveld en bijhorende accommodatie gebruiken voor hun wedstrijden van hun fanionteam. Bart Allossery, voorzitter SK Roeselare-Daisel: “ Nadat bekend gemaakt werd dat de keuze van de stad en het jeugdbestuur op ons project viel, hebben we de handen in elkaar geslagen en zijn we volop gestart met de uitbouw van SK Roeselare-Daisel. We zijn heel verheugd dat nagenoeg alle jeugdspelers meestappen in dit nieuwe project en heel wat jeugdspelers keren ook terug naar Schiervelde. Ook op het vlak van de eerste ploeg is ons werk zo goed als afgerond. De basis van de Daiselse kern bleef en wordt aangevuld door een aantal nieuwkomers alsook een zestal jeugdspelers van het voormalige KSV Roeselare die deel zullen uitmaken van de A-kern. Intussen hebben wij ook al de nodige contacten gelegd met de voormalige supportersclubs en op vandaag telt de nieuwe vereniging al drie supporterslokalen op Roeselaars grondgebied, zijnde ’t Veilingske, ’t Motje en ’t Hoekske. Met het bestuur hopen wij erop dat we een normaal voetbalseizoen zullen kunnen afwerken en de supporters weer het nodige spelplezier zullen kunnen bezorgen. Wij kunnen nu al aankondigen dat de eerste training voor de A-kern voorzien is voor maandag 12 juli.”

Verhuring van het hoofdstadion en oefenvelden aan Club Brugge

De stad en Club Brugge gaan een lange termijn verhuur aan op 30 jaar. Vanaf volgend seizoen zullen hier in principe wedstrijden te zien zijn van Club NXT, tv-wedstrijden van de dames Club YLA en diverse jeugdploegen. Club Brugge engageert zich voor een verdere infrastructurele uitbouw. “We zullen het hoofdterrein heraanleggen en ook de drainage aanpakken. Ook het kleedkamercomplex vernieuwen we. Dat komt zowel ons ten goede, maar ook SK Roeselare-Daisel”, stelt Roel Vaeyens, Chief Sports Officer bij Club Brugge.

In de toekomst zullen de oefenterreinen rond Schiervelde naar analogie van het Basecamp in Knokke de uitvalsbasis vormen voor de middenbouw (U13 tot en met U16) van Club Brugge. “Komend seizoen komen de U15 en U16 al naar hier, U13 en U14 volgen later.”

Schepen Henk Kindt, die de contractbesprekingen als schepen van financiën mee voerde beklemtoont dat in de zoektocht naar partners de focus bij de stad vooral bij de criteria betrouwbaarheid en stabiliteit lag. “ We hebben er alle vertrouwen in dat onze infrastructuur op lange termijn goed onderhouden en vooral efficiënt gebruikt zal worden tegen een correcte vergoeding.”

Verlengen van de opstal aan het consortium ‘De Vaal’

De stad nam de gelegenheid te baat om ook de overeenkomst met De Vaal, de uitbater van het businessgebouw, te verlengen, dit in lijn met de verhuurperiode van het hoofdstadion. “We verhuren het gebouw en bijhorende parkeeraccommodatie aan Club Brugge, dit eveneens op lange termijn wat voor een stabiele situatie zorgt”, stelt Johan Heemeryck van De Vaal.

Burgemeester Kris Declercq: “Ik ben blij dat de cirkel, of toepasselijk de bal, rond is: waar begin dit jaar we alles gezet hebben op het behoud van de jeugdwerking zien we nu op en rond het Schierveldestadion een mooi project ontstaan. Bedankt aan iedereen om dit project mee te realiseren en tenslotte ook mijn dank aan de supporters voor hun geduld en vertrouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier