Trainer Maxim Vandamme weet dat SK Roeselare-Daisel favorietenrol zal moeten torsen: “Alle ogen zullen op ons gericht zijn”

Dit jaar was Maxim Vandamme begonnen aan zijn elfde opeenvolgende seizoen bij E. Wervik. Nu is hij de man die bij SK Roeselare-Daisel de hoog gespannen verwachtingen tracht in te lossen. (foto Bart)© VDB
Dit jaar was Maxim Vandamme begonnen aan zijn elfde opeenvolgende seizoen bij E. Wervik. Nu is hij de man die bij SK Roeselare-Daisel de hoog gespannen verwachtingen tracht in te lossen. (foto Bart)© VDB
Wouter Vander Stricht

SK Roeselare-Daisel heeft het huiswerk voor komend seizoen rond. “Ik ben blij met de kern die ik heb. We zijn ambitieus en andere ploegen zullen ons als favoriet beschouwen. Maar dat schrikt me niet af”, zegt trainer Maxim Vandamme.

Maxim Vandamme (59) heeft al een serieus trainers-cv. Dit seizoen was zijn elfde op rij bij E. Wervik. “Maar een echt seizoen is dat niet geworden.” Zelf was hij ooit prof bij KV Kortrijk in eerste klasse, maar een hardnekkige heupblessure noopte hem al op zijn 27ste te stoppen. Hij is nu al 30 jaar trainer. En die trainerscarrière startte ooit bij VK Dadizele. “Ik had aangegeven bij Wervik te stoppen na dit seizoen, maar had niet meteen iets anders op het oog. Ik heb mooie jaren beleefd in Wervik, maar na elf jaar was het tijd voor iets en iemand anders. En toen ik een telefoontje kreeg van Bart Allossery, voorzitter van SK Roeselare-Daisel, ben ik eens gaan luisteren en zijn we er snel uit geraakt.”

Maxim krijgt een talentrijke spelersgroep voor zich. “Heel wat jongens van VK Dadizele blijven aan boord, enkele talentvolle jongens uit de Roeselaarse jeugdwerking schuiven door naar de eerste ploeg en we realiseerden ook enkele transfers. Daarmee moeten we voldoende gewapend zijn. De meeste jongens ken ik, de andere zal ik wel leren kennen. Daarvoor dient een voorbereiding.”

Spelerskern

Drie doelmannen – met ervaren mannen als Anthony Degrendel en Arne Sabbe, die vorig jaar al bij VK Dadizele speelden, en de jonge Maaren Dekimpe (zoon van oud-doelman Jurgen) – maken de keepersequipe uit.

De verdedigers zijn Kenneth Deceuninck (E. Wervik), Yannick Duyck (VK Dadizele), Matthias Fieuw (SK Oostnieuwkerke, jeugd KSVR), Mathieu Demeulenaere (KVK Westhoek, jeugd KSVR), Kjell Vanmaele (VK Dadizele), Mateo Robbe (SK Oostnieuwkerke, jeugd KSVR), Arthur Vanhoucke (VK Dadizele), Charly Allard (VK Dadizele) en Jonas Roose (WS Lauwe). Op het middenveld beschikt Roeselare over heel wat ervaring met Jenci Dejonghe (VK Dadizele), Monsef Znagui (E. Wervik), Laurens Vandenheede (VK Dadizele), Maxime Vandelannoitte (SK Deinze, jeugd KSVR), Robbe Bakelandt (FC Gullegem, jeugd KSVR), Thibau Laevens (VK Dadizele), Jelle Popelier (E. Wervik), Lennert Vansteenkiste (VK Dadizele) en Sven De Rechter (VK Dadizele).

In het aanvallend compartiment beschikt SKRD over Jordi Loncke, de broers Lennert en Gianni Lingier (allen VK Dadizele), Michael Vermeersch (KSV Rumbeke), Emilio Coudron (KVK Westhoek, jeugd KSVR) en Aaron Couckuyt (WS Lauwe).

Oefenprogramma

Ook de oefenwedstrijden liggen al vast. “Of we die uit of thuis kunnen spelen, hangt nog af van de overeenkomst over het veld. Maar de data zijn wel al zeker. De trainingen starten op 12 juli, een teambuilding of stage zal wellicht niet mogelijk zijn door de geldende maatregelen. We oefenen tegen Zwevegem (20 juli), KVK Westhoek (27 juli), SCT Menen (3 augustus), FC Gullegem (18 augustus) en KM Torhout (24 augustus). De Beker van West-Vlaanderen start in het weekend van 24-25 juli, de Beker van België een week later. We hebben dus een behoorlijk druk programma met goede tegenstanders. We hopen dus onze ploeg ook te laten zien aan de fans, al ruim 1.000 supporters gaven aan de nieuwe ploeg te volgen.”

Ook Maxim Vandamme hunkert opnieuw naar voetbal. “We zitten al lang genoeg thuis. Het zal zaak zijn om de puzzelstukjes in elkaar te laten vallen. De club mikt op ‘nationaal’ voetbal, we gaan dus voor de promotie. Al weet ik dat dat niet altijd op bestelling komt. Ondertussen zie ik dat het jeugdbestuur ook keihard werkt en dat met Forza Dadizele ook de minivoetbalploeg onder de vleugels van SKRD komt. De club is klaar voor een nieuwe start.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.