Sporting Keiem schrijft geschiedenis met titel in 3B

Spanning troef het hele seizoen in derde provinciale B, maar Keiem klaarde zondagmiddag de klus met een 0-2-zege op De Haan. Het speelt volgend seizoen voor het eerst in het clubbestaan in tweede provinciale.

© VDB

Veel bezoekende supporters voor de match van de waarheid voor Sporting Keiem. Zij zagen hun ploeg al na zeven minuten op voorsprong klimmen. Na balverlies op het middenveld bij de thuisploeg werd Pirmin Verhelst de diepte ingestuurd, hij zette voor tot bij Timothy Craeye, die de 0-1 binnentikte.

Op wat steriele druk van de thuisploeg na, kwam Keiem amper in de problemen. Na drie minuten in de tweede helft zorgde de afscheidnemende Sam Vanhoutte voor wat meer zekerheid. Met links buffelde hij de 0-2 voorbij de kansloze Thieren. De Haan probeerde nog, maar echt grote kansen voetbalde het niet meer bij elkaar.

Nek-aan-nekrace met Loppem en Nieuwpoort

Na een ware nek-aan-nekrace met SV Loppem (dat 1-2 won op Sint-Kruis) en KSV Nieuwpoort (dat rode lantaarn Westende met liefst 10-1 klopte) trekt Sporting Keiem aan het langste eind in derde provinciale B. Voor veel spelers en trainer Rik De Pelsmaeker een gedroomd afscheid.

Sam Vanhoutte kon zich geen mooier afscheid voorstellen. Hij vierde zijn allerlaatste match na een rijkgevulde carrière met de titel en scoorde ook nog eens de 0-2. “Hier droom je van als kind. Als jong voetballertje begon ik mijn carrière bij Sporting Keiem. Om dan op deze manier, met een titel af te sluiten, dat is onbeschrijfelijk. Ik blijf trouwens wel in het bestuur van Keiem aan de slag. Volgend seizoen zetten we een stap in het onbekende, maar ik denk dat we voldoende gewapend zullen zijn. Maar nu eerst genieten”, glunderde Vanhoutte vlak na de match.

(SB – foto Bart)

Foto’s, weetjes en meer reacties lees je komende vrijdag 27 april in Het Wekelijks Nieuws Westhoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.