Koploper KSV Nieuwpoort ontslaat trainer Marc Dawyndt

Jo De Clerck

Marc Dawyndt heeft dinsdagmiddag te horen gekregen dat hij geen trainer meer is van KSV Nieuwpoort. De ploeg staat nochtans aan de leiding in derde provinciale B met een riant doelpuntensaldo.

De verwachtingen zijn hooggespannen dit jaar bij KSV Nieuwpoort. Geel-zwart gaat resoluut voor de titel in derde provinciale B en trok in het tussenseizoen ook enkele ronkende namen aan. De offensieve aanpak van trainer Marc Dawyndt lijkt ook te renderen want Nieuwpoort staat op kop met 19 op 24 en een doelpuntensaldo van 31 tegen 12, dat zijn gemiddeld 4 goals per match. Zondag werd wel een eerste keer verloren: 2-3 in de derby tegen SC Lombardsijde. Maar bezegelde één nederlaag het lot van de hoofdtrainer?

Complete verrassing

“Ik denk dat dit voor heel West-Vlaanderen een verrassing is maar zeker voor mij”, reageert Marc Dawyndt aangeslagen. “Deze middag heb ik een mail gekregen waarin staat dat ik vanavond niet naar de training moet komen, iemand anders zal die leiden, geen idee wie. Morgen krijg ik meer uitleg. Ik heb de voorzitter gebeld en die zegt dat de beslissing niet enkel te maken heeft met het verlies van zondag maar dat er al lang iets sluimert. Maar wat, dat weet ik absoluut niet.”

“Voor mij is dit compleet onbegrijpelijk. We hebben 19 op 24 en scoren gemiddeld 4 keer per match, er is maar één ploeg in West-Vlaanderen die op dat vlak beter doet. Ik zou niet weten hoe ik de ploeg nog attractiever kan laten voetballen. Wie dat kan, is een toptrainer. Ik begrijp dit helemaal niet, dit is echt een donderslag bij heldere hemel.”

(JDC – foto JDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.