Youri Legein is de nieuwe trainer van VV Koekelare

Dinsdag werd de training bij VV Koekelare voor het eerst geleid door Youri Legein. Daarmee komt een einde aan de lange zoektocht naar een nieuwe trainer, nadat Frank Bruyneel op 10 november onverwacht zijn ontslag aangeboden had.

“Ik moet ervoor zorgen dat het de goede richting uitgaat met Koekelare”, beseft Youri Legein. (foto Coghe) © Foto Coghe

“Het heeft wat langer geduurd dan dat we gedacht hadden, maar we wilden ook niet impulsief reageren en namen in eerste instantie toch wel onze tijd”, vertelt sportief manager Chris Metsu. “Een aantal kandidaten passeerde de revue zoals Jeffrey Debusschere en John Van Mullem. Jeffrey werd door Beernem overtuigd om toch te blijven, terwijl we met John maar een overeenkomst van zes maanden zouden kunnen bewerkstelligen. Vermoedelijk heeft John al een overeenkomst op zak voor volgend seizoen bij een andere club en ik heb zo mijn vermoedens.”

Per toeval

“Je zou kunnen denken dat Youri Leigen niet onze eerste keus was, maar dat is helemaal niet waar. Ik ken Youri heel goed en was ervan overtuigd dat hij beroepshalve gestopt was met het trainerschap. Toen ik, twee weken geleden, per toeval, hoorde dat hij opnieuw aan de slag was bij Adinkerke aarzelde ik niet en nam contact op.”

“Dat klopt”, bevestigt Youri Legein (40), die zaakvoerder is van een Carrefourfiliaal in Brugge. “Ik was begin dit seizoen bij Adinkerke herbegonnen als trainer. Ik kende de mensen daar nog van toen ik er trainer was in tweede provinciale. Ik beloofde hen ooit nog eens uit de nood te helpen wanneer het moment zich voordeed.”

Maandag beslist

“Toen ik twee weken geleden telefoon kreeg van Koekelare, liet ik hen weten dat ik onmiddellijk het bestuur van Adinkerke op de hoogte zou brengen. Ik wou zeker ook de resterende wedstrijden voor het einde van de winterstop nog bij Adinkerke afwerken, vooraleer ik zelfs ook maar overwoog om een beslissing te nemen. Uiteindelijk heb ik pas maandag een definitieve beslissing genomen. Het is nu mijn prioriteit om zo snel mogelijk alle spelers en de reeks te leren kennen. Nieuwpoort is buiten categorie en Steenbrugge de zwakste uit de reeks, de rest is toch aan elkaar gewaagd. In die middenmoot kan iedereen van iedereen winnen. Koekelare staat nu drie punten voor op de derde laatste en het moet dus toch ook een beetje achterom kijken. Aan de andere kant staat het maar op vijf punten van de vijfde in de rangschikking. Mijn opdracht is dus duidelijk. Ik moet ervoor zorgen dat het de goede richting uitgaat met Koekelare.”

(RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.