Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen nog recht in de spiegel kunnen kijken”

Woordvoerder van KV Oostende, Bram Keirsebilck, is door de schuld van verscheidene boosaardige figuren zijn club en zijn job kwijt. © PR
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

“KVO bluft in men êrte want supporter van een club blijf je voor je leven. Oaltied Ostende”, benadrukt Bram Keirsebilck met enkele Oostendse accenten. De woordvoerder van KV Oostende is door de schuld van verscheidene boosaardige figuren zijn club en zijn job kwijt.

In een vorig leven berichtte Bram Keirsebilck, gewezen spits in de nineties van de duivels tot de kadetten bij KV Oostende, over KaaVéé voor deze krant. In 2013, bij de promotie naar eerste klasse, kreeg hij de kans voltijds te werken voor KVO. “Mijn” club, voegt hij eraan toe. “Mijn droomjob! Vanop de eerste rij beleefde ik hoogtepunten zoals bijvoorbeeld een 6-0 tegen Genk, de 1-0 in blessuretijd tegen Club, de hattrick van – voor mij op alle vlakken een van dé clubiconen – Brecht Capon tegen Charleroi, een zes op zes tegen Anderlecht, 3-0 tegen Club Brugge, de bekerfinale en natuurlijk de verplaatsing naar Marseille”, roept hij verscheidene herinneringen op.

“Toen Marc Coucke naar Anderlecht vertrok, zagen we bij momenten zwarte sneeuw, maar we bleven ons in niet altijd makkelijke omstandigheden kranig verweren. Wellicht leefden we toen weer op het, realistisch gezien, hoogst haalbare niveau voor KVO: knokken om in eerste te blijven met af en toe een uitschieter.”

KVO great again…

Bram Keirsebilck zag de ‘Amerikanen’ in het voorjaar 2020 in Oostende landen. Hij lanceerde mee in 2020 KVO’s marketingcampagne ‘We’ll make KVO great again’. Jawel! “Draaide dat even anders uit…”, zucht hij nu. “Het zag er sportief nog allemaal mooi uit met een schitterend seizoen onder Alexander Blessin, maar dat was slechts een façade. Het ging uiteindelijk van kwaad naar erger tot we nu tot op dit punt beland zijn.”

James Ensor

Vrijdag 19 april vierde heel Oostende het behoud na een zege tegen SL16, de beloften van Standard. Ook Keirsebilck geloofde in die fantastische boost. “We vierden op de laatste speeldag het behoud in 1B alsof we kampioen waren. Toen dacht ik oprecht dat dat een van de belangrijkste overwinningen in de clubgeschiedenis zou zijn. De financiële redding zou nabij zijn. De potentiële overnemer smeedde zelfs al plannen over het komende seizoen. De marketingcommunicatiecampagne stond al in de startblokken, James Ensor zou daarin een prominente rol spelen. De nieuwe wedstrijdshirts waren al gekozen. Het mocht helaas niet zijn.”

Keirsebilck is zijn droomjob en zijn geliefde club kwijt. “Ik hoop in de toekomst nog een job uit te oefenen die hiermee kan wedijveren. Een emotionele verbinding hebben met je werk is vaak een voordeel. In deze een gigantisch nadeel. Dit heeft dus een economische, financiële, emotionele, … impact”, beseft Keirsebilck, die kampt met een gevoelensmix van verdriet, ontgoocheling en boosheid.

Krop in de keel

“Maar ik denk ook aan de fans van ‘uus wèreldploegsje’, aan iedereen die onze club een warm hart toedraagt”, zegt Keirsebilck, die enkele mensen persoonlijk informeerde over het archislechte nieuws. “Met de krop in de keel en een traan.”

“KV Oostende is een community: fans, partners, werknemers, (jeugd)spelers, trainers, vrijwilligers, … Allemaal ten gronde gericht door malafide, megalomane of onbekwame figuren. Ik begrijp niet dat sommige mensen nog recht in de spiegel kunnen kijken. In onze voetbalwereld lopen veel zulke personen rond. Intern probeerde ik dat als werknemer aan te kaarten, maar het is dan toch veelal vechten tegen de bierkaai. Als die personen zijn verdwenen, blijven de mensen met een écht clubhart wel wezenloos achter.”

Doorstart

“Oprecht hoop ik dat KVO in één of andere hoedanigheid nog een doorstart kan nemen in een lagere reeks om zo te bouwen aan een nieuw en duurzaam verhaal. Ik wil daar zeker mee mijn schouders onder zetten. Als werknemer of vrijwilliger of gewoon als supporter, dat zal de toekomst dan wel uitwijzen. Maar een stad als Oostende kan in de toekomst toch niet zonder ambitieuze (professionele) voetbalclub vallen”, besluit Keirsebilck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier