Ook de Cerkelladies C spelen nu voor promotie

Redactie KW

Niet alleen in 1B speelt Cercle Brugge voor de promotie. In derde provinciale van het damesvoetbal plaatste Cerkelladies Brugge C zich voor een deelname aan de eindronde.

Cerkelladies Brugge C wordt sinds enkele weken geleid door Alain Dewulf. Hij volgt de ploeg al een tijdje, want zijn dochter Pauline speelt nu een vijftal jaar bij de Cerkelladies. “Er is mij gevraagd of ik het trainerschap tot het einde van het seizoen wilde overnemen”, vertelt de coach. “Ik doe dat met veel plezier. Het is echt een leuke groep om mee samen te werken. Er zit veel talent in het team. Ik moet vooral discipline aanleren en tactisch waar het nodig is bijsturen.”

Het is vooral een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar, technisch en heel veel snelheid voorin. “De kern van de groep speelt al drie, vier jaar samen. Het is leuk om te zien hoe goed ze soms kunnen combineren”, vindt de trainer.

De zo goed als volledige ploeg speelde vorig seizoen bij de U16 kampioen met het maximum van de punten. “Ik zag toen al dat deze groep in de top van derde provinciale mee kon draaien. Technisch is er niet zoveel verschil. Op voetbalgebied moeten ze zeker niet onder doen. Ze moeten nu vooral aan kracht bijwinnen.”

Alain Dewulf (48) uit Brugge is werkzaam in drukkerij Die Keure en was in het verleden een jaar trainer in het minivoetbal bij Montreal Sport, ook al omdat zijn dochter er speelde, samen met Manon Titeca die ook in zijn ploeg zit. “Een leuke ervaring. Daarnaast was ik ook jaren afgevaardigde bij de ploeg van mijn zoon Louis die nu bij provinciale U17 van Dosko Sint-Kruis voetbalt.”

Cerkelladies Brugge C start zondag aan een reeks van zes wedstrijden tegen FC Houthem, KSV Nieuwpoort en KVK Avelgem voor de promotie naar tweede provinciale. “Ik denk dat wij de underdog zijn. Het zijn drie tegenstanders die in de voorbije competitie maar één keer verloren. Houthem en Avelgem in een onderling duel en omgekeerd en Nieuwpoort tegen ons.”

“Mijn jonge groep moet de komende weken vooral genieten en er veel uit leren. We zijn daarnaast ook ambitieus, maar tevens realistisch. We gaan wellicht wat aan ervaring en kracht missen.”

De ploeg van Alain Dewulf hoeft niet per se eerste te eindigen om te promoveren. Het zal in tweede provinciale afhangen van hoeveel teams er degraderen of stoppen. “We zullen ons uiterste best doen. Misschien biedt een tweede of derde plaats ook nog een mogelijkheid om te stijgen”, aldus de trainer.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.