Neven Nick en Wesley tegenover elkaar in derby Sparta Dikkebus – Brielen Sport (3A)

Nick (links) en Wesley klinken alvast op een aangename derby zondag. © EF
Redactie KW

Dit weekend staat in 3A de burenstrijd gepland tussen Sparta Dikkebus en Brielen Sport. Vooral bij deze laatste ploeg staat de match met stip aangeduid, gezien het wel eens deze van de laatste kans op het behoud kan worden. Ook wordt het een laatste weerzien op het veld van de neven Nick en Wesley Dewilde. Wesley haakt immers na deze campagne af. We brachten ze in aanloop nog eens samen voor een gezellige babbel.

“We kregen vorige week een serieuze boost na de onverwachte winst op het veld van Geluveld”, opent Nick Dewilde, centrale verdediger bij Dikkebus. “Daardoor hebben we een serieuze stap voorwaarts gezet richting behoud. Zo moet concurrent Brielen nu al tien punten inhalen op ons, wat geen gemakkelijke opdracht is gezien er maar acht matchen meer zijn. De rechtstreekse confrontatie van zondag is voor hen nog belangrijker voor hen dan bij ons. Wij kunnen eigenlijk al tevreden zijn met een gelijkspel, zij absoluut niet. Natuurlijk gaan wij niet van dit standpunt uit. Ook Sparta wil absoluut thuis winnen en de buren definitief uit de race voor het behoud zetten. Vandaar dat ik absoluut een geladen wedstrijd verwacht waarbij details wellicht over winst of verlies zullen beslissen. Ginder wonnen we trouwens ook maar op een diefje met het kleinste verschil (0-1, red.) en dat zal hun revanchegevoel nog groter maken. Het publiek kan er maar de grote winnaar bij worden.”

Laatste weken

Het wordt voor Nick de laatste confrontatie tegen zijn neef Wesley. “Ik heb inderdaad onlangs vernomen dat hij over enkele weken zal afhaken, dan toch bij de eerste ploeg van Brielen Sport. Ongetwijfeld wil hij met het behoud afscheid nemen van het strijdtoneel. Dus zullen ze ongetwijfeld zondag voor de volle pot gaan. Aan ons als Dikkebus om dit natuurlijk te vermijden.”

De 32-jarige Wesley Dewilde haakt in april inderdaad af. “Dat besluit heb ik inderdaad al een tijdje genomen en is zeker niet afhankelijk van de huidige gang van zaken op sportief vlak bij Brielen. We wisten immers vooraf al dat het na de promotie een heel moeilijk jaar zou worden in derde zonder echt grootse investeringen. Daarbovenop kwam nog dat de kern serieus geslonken is door blessures en dat maakt onze situatie er natuurlijk niet makkelijker op. Toch gooien we zeker nog de handdoek niet in de ring, zeker niet moesten we zondag bijvoorbeeld winnen bij onze buren van Dikkebus. Dan zal het zeker op het vlak van efficiëntie beter moeten. Zondag waren we minstens de evenknie van Ploegsteert maar slikten te veel vermijdbare tegendoelpunten en hebben we zelf te weinig kansen afgemaakt. Dat bezorgde ons achteraf een zuur gevoel. Zondag is het dus bijna een must om te winnen zodat we misschien wel op gelijke hoogte komen van Diksmuide B. Dan weet je natuurlijk nooit. We hebben trouwens nog enkele confrontaties met rechtstreekse concurrenten.”

Wesley kent de komende tegenstander goed. “De technische staf van Dikkebus bouwde de voorbije jaren aan een kern die op termijn rustig moet kunnen overleven in derde. Vandaar dat we ze nu niet echt meer onderaan zien staan. Tot voor enkele weken was dat wel het geval, maar daar was ook een duidelijke reden voor. Voor Nieuwjaar hadden ze ook te kampen met een pak geblesseerden. Nu is iedereen er stilaan terug en dat merk je ook aan hun laatste uitslagen. Winnen op Geluveld is niet iedereen gegeven en bewijst dat ze wel in een sportieve opmars zitten. Aan ons om die een halt toe te roepen, al is het maar voor één weekend.”

Terugkeer Lucas

Wesley geeft tot slot nog een update van de Brielense ziekenboeg. “Manolito Lucas is eindelijk terug na een spierscheur. Daardoor was hij gedurende anderhalve maand buiten strijd. Doelman Arne Uzeel en Jorn Woets zullen dit seizoen wellicht niet meer in actie komen”, besluit de net verhuisde centrale verdediger uit Bikschote. (SBR)

Zondag 23 februari om 15 uur: Sparta Dikkebus – Brielen Sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.