Missen van eindronde komt hard aan bij VV Tielt

Joachim Heytens. (Foto Bart) © Joachim Heytens. (Foto Bart)
Redactie KW

VV Tielt verloor op eigen veld van FC Veldegem (1-2). Zondag wacht de verplaatsing naar Spermalie-Middelkerke op de laatste speeldag. Tielt staat op een speeldag van het einde op de zevende plaats met 46 punten en mag de eindronde vergeten.

Trainer Joachim Heytens vond dat zijn ploeg meer verdiende. “We begonnen niet goed aan de partij en stonden al meteen in het verlies. Gaandeweg hebben we onze stempel gedrukt en kwamen we beter en beter in de partij. We kregen voldoende kansen om de wedstrijd naar onze hand te zetten, maar daar wringt het schoentje nu jammer genoeg”, aldus de trainer.

“Uiteraard komt dit hard aan als je op twee speeldagen van het einde nog in de running bent voor de eindronde”

De bezoekers scoorden met een lucky goal en dat was genoeg voor de driepunter voor Veldegem. “Jammer, want zo mogen we een streep trekken door de eindronde. Er was een rustig seizoen vooropgesteld en dat hebben we probleemloos gehaald. Uiteraard komt dit hard aan als je op twee speeldagen van het einde nog in de running bent om mee te doen aan de eindronde. Toch zijn we tevreden over ons seizoen.”

Zondag wacht nog een laatste wedstrijd met de verplaatsing naar Spermalie-Middelkerke. “We gaan proberen om met een positieve noot het seizoen af te sluiten en het zou leuk zijn met een goed resultaat terug naar Tielt te komen”, aldus trainer Joachim Heytens, die ook volgend seizoen het sportieve roer in handen heeft bij VV Tielt.

Gerichte transfers

Met het oog op volgend seizoen blijft de kern zo goed als intact. Joachim Heytens: “Pieterjan Dumolein vertrekt naar SK Staden om dichter bij huis te kunnen voetballen en de combinatie werk-voetbal aangenamer te maken. We hebben een drietal gerichte transfers kunnen doen en met Dedeyne, die van Wingene komt, hebben we toch een smaakmaker in huis gehaald. De Marez is geschorst voor zondag en Lanckriet blijft onbeschikbaar door pubalgie.”

(MD)

Zondag 22 april om 15 uur: Spermalie-Middelkerke – VV Tielt