Middenvelder Jonathan Stael debuteerde bij het new look KM Torhout

Jonathan Stael is één van de vele nieuwkomers bij KM Torhout.
Redactie KW

KM Torhout heeft de seizoensopener niet winnend kunnen afsluiten. De KM’ers stootten op een sterker FC Lebbeke. Jong Lede is de volgende tegenstander. “We hebben een ploeg die van elke tegenstander kan winnen”, stelt Jonathan Stael gedecideerd.

“De eerste helft stonden we verdiend voor. Na de rust hebben we iets te weinig gevoetbald, waardoor Lebbeke iets meer in de match kwam. Ze winnen zeker niet onverdiend, maar de doelpunten gaven we iets te gemakkelijk weg”, zorgt Jonathan Stael voor de wedstrijdanalyse.

Lebbeke is alvast een ploeg die bovenaan verwacht wordt. “Dat denk ik ook wel. Ik kan de reeks zelf nog niet zo goed inschatten, aangezien het mijn eerste jaar is in de derde amateurklasse. Je merkt dat het een goed voetballende ploeg is met ervaring. Ik ga er dan ook van uit dat ze aan de top zullen meedraaien.”

Met Jong Lede volgt een verplaatsing naar een op papier iets minder gekende tegenstander. “Met onze ploeg moeten we hen wel aankunnen. We hebben een ploeg die elke wedstrijd kan winnen, maar over de tegenstander van komend weekend weet ik zelf niet zoveel. Het wordt nu wel belangrijker om die partij winnend af te sluiten.”

Voor Jonathan Stael was het zijn eerste competitiewedstrijd in het Torhoutse shirt. “In het begin was het even zoeken. We zijn met heel wat nieuwe spelers en moeten elkaar leren kennen op en naast het veld. Onze eerste oefenwedstrijden waren dan ook niet echt overtuigend. Naar het einde van de voorbereiding toe merkte je dan wel dat we steeds sterker werden als groep. Onze laatste wedstrijd bij RC Gent wonnen we dan ook. Tegen Winkel speelden we ook nog een sterke match waardoor we vertrouwen hadden om de competitie aan te vatten. Het is nu jammer dat we die eerste verliezen, maar het is nu niet dat we zullen beginnen panikeren.”

In die voorbereiding stond heel wat trainingsarbeid op het programma. Voor jongens als Jonathan Stael, die op het einde van vorig seizoen minder aan spelen toekwamen dus welgekomen om het ritme op te krikken en een goede basis te leggen. “Persoonlijk vind ik dat positief. Na een zware voorbereiding staat iedereen conditioneel op punt. Daardoor kan je op het einde nog een extraatje geven. Het was vooral belangrijk om elkaar te leren kennen.”

De middenvelder kwam net als Aron Defevere en Brandon Vanderbeken over van FC Gullegem. “Leuk als je met spelers toekomt die je al kent. Ik ben van Oostkamp en kende al wat spelers in Torhout. Sowieso was het geen volledig onbekende groep. Ik merk qua automatismen al een enorm verschil in vergelijking met het begin. Ik ben ervan overtuigd dat dit elke week beter zal lopen. We trainen er ook nog altijd op.”

Als Oostkampenaar staan er dit seizoen alvast twee confrontaties aangestipt. “Ik denk dat de reeks leuker is dan voorgaande jaren en zeker voor de West-Vlaamse ploegen. Persoonlijk ben ik al wel bezig met de confrontatie tegen Oostkamp.” (BV)