Torhout KM haalt 0-2-achterstand op

Janis Coppin viert met Niels Mestdagh. (Archieffoto) © (Foto VDB)

De match tegen Lochristi werd aanzien als een match waarin KM zich uit de onderste regionen kon werken en op één punt kon komen van de Oost-Vlamingen. Daarvoor was winst noodzakelijk en zo ver kwam het niet. Met het gelijkspel geraakt KM niet echt weg onderin, de kloof met Lochristi blijft vier punten en de voorlaatste Melsele, dat won, nadert zelfs tot op één punt. Afwachten wat Wolvertem-Merchtem (één punt meer) en Stekene en Oostnieuwkerke (op gelijke hoogte) op zondag bereiken.

Veel slechter kon het niet beginnen voor de thuisploeg. Na vier minuten kreeg Ballegeer in het cirkeltje een bal toegespeeld van doelman Vanderschaeghe. Wat hem bezielde weten we niet. De middenvelder durfde wellicht niet draaien hoewel De Schrijver drie meter verder in zijn rug stond. Ballegeer leverde een slap terugspeelballetje van 2 meter en De Schrijver reageerde attent, controleerde en schoot rustig binnen (0-1). Het duurde enige tijd tot er een reactie kwam. Coppin schoot in één tijd naast (14′) en op een goeie flankvoorzet van Verhaeghe (22′) kwam Coppin een stap tekort. Er kwam nog zo’n degelijke voorzet waarop Coppin inliep en over tikte en een goed afstandsschot van Mestdagh ging nipt over (32′). Tegen de rust aan werd Lagrou aangespeeld rond de zestien maar hij leverde een pasje naar de doelman af in plaats van een schot. Aanvoerder Delanoy toonde hoe het moest bij de bezoekers. Een slecht afgeweerde hoekschop en prompt hernomen door de centrale verdediger (0-2).

Ook na de rust bleek dat het Torhoutse middenveld, met het duo Ballegeer-Couwyzer die allebei een non-match speelden, een manifest gebrek aan weerbaarheid etaleerden. De vervanging die we al halfweg verwachten kwam er in het derde kwartier :Declercq in, Ballegeer out, even later ook Couwyzer door Vandenbussche. Na het uur werd een kopbal van Schmisser van de lijn gehaald (dat was het eerste doelgevaar na rust) en even later schoot dezelfde speler over na een hoekschop, die er kwam toen een poging van Lagrou via de doelman net naast ging. De overheveling van Schmisser naar de gevarenzone was de zet die de match deed kantelen. Eerst knalde bezoeker De Waele nog op de dwarsligger (73′) en eerste doelgevaar van de bezoekersna de pauze. Dan kwam de aansluitingstreffer : verre bal Vandenbussche,

doorkoppen Schmisser en aan de tweede paal kopte Vandelannoite binnen (1-2). Een identiek scenario drie minuten later : weer kopte Schmisser door, eerst leken Vanhaecke en Coppin elkaar te hinderen, tot laatstgenoemde met een hakje voor de gelijkmaker zorgde (2-2). Bij een volgende voorzet kwam Schmisser, die nu aartsgevaarlijk bleek, een paar centimeters te kort om de 3-2 in te koppen en kopte ook nog eens tegen een lichaam aan. Doelman Van Der Eedt haalde een vluchtschot van Vandenbussche vanonder de lat. Aan de overzijde moest Vanderschaeghe nog hetzelfde doen op een schot van Vandekerckhove. Uiteindelijk was het gelijkspel billijk.

Torhout KM: Vanderschaeghe; Verhaeghe (76’Degomme), Schmisser, Vandelannoite, Mestdagh; Ballegeer (53’Declercq), Couwyzer (59’Vandenbussche), Lagrou; Simoens, Coppin, Vanhaecke.

Doelpunt : 4′ De Schrijver 0-1, 42′ Delanoy 0-2, 77′ Vandelannoite 1-2, 80′ Coppin 2-2.