Michelle Depijpere (DVK Egem): “Nagelbijten tot laatste fluitsignaal”

Redactie KW

Niets dan opluchting en dolle feestvreugde in het winnende kamp van DVK Egem.

“Vooral in het begin van de match speelden de zenuwen ons parten,” glunderde Michelle Depijpere, kapitein van DVK Egem. “Die vroege achterstand heeft die stress wat weggenomen. We zijn ons beter gaan concentreren en hebben geprobeerd ons beste voetbal te spelen. Daar slaagden we in en de logische gelijkmaker volgde. Spijtig dat we verder geen enkele van onze kansen konden benutten. Dat maakte dat het nagelbijten was tot het eindsignaal.”

Michelle Depijpere (DVK Egem):

Trainer Marnix Demeyere pikt in: “Dit is ongelofelijk. We hebben een jaar lang hard gewerkt en dit is een mooie bekroning. In een duel met de rechtstreekse concurrent de titel pakken is toch speciaal. We hebben een schitterend seizoen gespeeld en zijn verdiend kampioen. Het is echter nog niet gedaan. Volgende zaterdag spelen we tegen Kortrijk de bekerfinale en wij gaan dus voor de dubbel. Ik moet ook nog de vele supporters bedanken, zij waren een grote steun voor ons team.”

Gelatenheid en ook frustraties bij de talrijke supporters van Opex Oostende. “Enkele beslissingen van de scheidsrechter waren op zijn minst dubieus,” klonk het. “Die rode kaart was toch wel wat overdreven, vinden we. Als je in de kampioenenwedstrijd meer dan een uur met tien verder moet, wordt het wel moeilijk. Onze dames hebben gestreden voor wat ze waard waren en verdienden ook het gelijkspel. Heel jammer dat die bal in de slotminuten er niet in wilde. We sneuvelden in het zicht van de meet.”

(WDV – Foto’s WDV)