Michel Preud’homme : “Geen verklaring waarom we deze match zo aanvatten”

Ook de Goden aanroepen bracht geen zoden aan de dijk. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Club Brugge kon in de bekerfinale op weinig aanspraak maken en daar had Michel Preud’homme geen pasklare uitleg voor. “Ik heb het aan mijn spelers na de match gevraagd, we moeten de verklaring vinden waarom we een wedstrijd zo aanvatten.” De rode kaart van Diaby was cruciaal. “Of hij hem nu raakt of niet, je mag niet reageren.”

Bij de wedstrijdanalyse had Michel Preud’homme het vooral over de manier waarop zijn spelers de match hebben aangevat. “Wij hadden een goede voorbereiding achter de rug en ook de opwarming was scherp. Maar dan begin je op zo’n manier aan match, gewoon niet te verklaren. We mochten blij zijn dat we gelijkstelden, de 1-1 aan de rust was gevleid voor ons. Na ons doelpunt kenden we een betere periode, maar ervoor zaten we totaal niet in de match.”

En in de tweede helft viel al snel de rode kaart voor Diaby. “Of het rood was ? Je mag niet reageren. Dat weten we. Maar ook Trebel kon zijn tweede gele kaart gekregen hebben. Maar we gaan de schuld niet op iemand anders afschuiven. Toen we met tien vielen moesten we van plan veranderen. En dat er dan een voorzet goed valt, dat kan gebeuren. We hebben niet goed gespeeld, dat is de conclusie.”

Straks vertrekt Club Brugge op stage naar Spanje, de bekerwinst kon de boost geweest zijn om de play-offs in te gaan. “Ofwel moet je euforie temperen, ofwel moet je de groep oppeppen. Het is nu dat laatste. We weten wat ons te doen staat in de komende tien wedstrijden. Zeker geen enkele match aanvatten zoals we dat vandaag gedaan hebben. Of we ons verkeken hebben op de grinta van Standard ? Welnee, we hebben al meer tegen ploegen met grinta gespeeld, we zijn nooit in ons spel geweest.”

Ook de keuze voor de pas herstelde Diaby vond MPH logisch. “Hij is de man die het best de defensie van Standard kan ontgrendelen. Maar dan moet je hem op de juiste manier aanspelen en dat is niet gebeurd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.