Zorgt Traiteur Neerhof Kortrijk na 14 jaar voor een nieuwe bekertriomf?

Het team van Traiteur Neerhof Kortrijk met rechtstaand v.l.n.r. Lesley Waelkens, Mitch Voet, Niels Peers, David Delameilleure, Matthias Cottenier en Pieterjan Commeine. Vooraan v.l.n.r. Michael Vermeersch, Salim Kasmi, Stephen Malfait, Jeroen Blancke en Kenneth Goesaert. (foto Chris Talloen)
Redactie KW

Sporthal Bourgoyen in Gent vormt vrijdagavond het decor voor de finale van de Beker van België minivoetbal. Eerstenationalers Traiteur Neerhof Kortrijk en San Siro Boys Deftinge zorgen voor de apotheose van het seizoen. Voor de West-Vlamingen is het een droom die werkelijkheid wordt.

Op de erelijst van de Beker van België vinden we in 2005 de naam van Kortrijk ’96 terug. Het huidige Traiteur Neerhof is gegroeid uit die club, maar voor het vernieuwde Kortrijk betekent de bekerfinale een eerste hoogtepunt. “Voor de club, de staf en de spelers is de bekerfinale een droom die al jaren leeft”, bekent speler en bestuurslid Matthias Cottenier. “We speelden al een aantal keer de kwartfinale en stonden een paar seizoenen geleden zelfs in de halve finale, maar nooit eerder bereikten we de finale. Iedereen binnen de club beseft dat we een unieke kans krijgen. Dat besef was er eigenlijk al na de gewonnen halve finale. Toen bouwden we een immens feestje en kwamen er in onze bende heel wat emoties los. Eindelijk realiseerden we waarvoor we al zo lang hebben gewerkt.”

Grootse prestatie

Het realiseren van de bekerwinst zou voor deze vriendengroep dan ook het summum vormen. “We gaan volop genieten, wat het resultaat ook mag zijn”, gaat Cottenier verder. “Sowieso is Deftinge de favoriet en zijn wij de underdog. Deftinge eindigde tweede in de competitie, speelde al een tweetal finales en heeft de ervaring, maar de beker winnen deden ze nog niet en dat willen we zo houden. In een finale weet je nooit. Alles hangt af van details en de vorm van de dag.”

Het bekeravontuur voor Kortrijk begon in Landegem. Daarna werden twee Gentse ploegen opzij gezet om in de kwartfinale de maat te nemen van het sterke Kortemark. In de halve finale had Kortrijk cornerballen nodig om afstand te nemen van San Siro Boys Deftinge B, de kampioen in tweede nationale.

Coach Lesly Waelkens weet dat zijn team klaar is voor een grootse prestatie. “De competitie eindigde een maand geleden, maar omdat iedereen veldvoetbal speelt, bleef de conditie in orde. Halverwege mei lasten we wel nog een vriendschappelijke wedstrijd in op een parketvloer. Dat werd een mooie test. Niet alleen om te zien hoever we stonden, maar ook om gewend te raken aan de ondergrond. Het gevoel om op parket te spelen is immers totaal anders.”

Quasi voltallig

“Op de geblesseerde Niels Peers na kunnen we rekenen op onze sterkste kern. De acht jongens die zowat het ganse seizoen aan de aftrap kwamen, zullen het ook vanavond moeten doen.”

Traiteur Neerhof trekt met twee bussen richting Gent, maar verwacht in totaal een pak meer Kortrijkse supporters. “Naast de twee bussen gingen ook vlot 100 losse kaarten de deur uit. Ons vak kan 300 supporters aan en we verwachten dat het volledig vol zal zitten. Met de fans van Deftinge en de genodigden worden minstens 750 mensen verwacht. Voor de derby tegen Rollegem speelden we in een bomvolle zaal voor 250 supporters. Deze finale met drie of vier keer meer publiek wordt anders waardoor het misschien even wennen zal worden. Maar eens de wedstrijd op gang getrapt zal de stress snel verdwijnen”, besluit Waelkens. (FMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.