Na zes bekerfinales op rij, dit keer geen West-Vlaamse ploeg naar De Heizel

SVZW-kapitein Mbaye Leye was vorig jaar dolgelukkig met de bekerwinst. © BELGA
Redactie KW

Met twee halve finalisten zag het er nochtans mooi uit, maar na de uitschakeling van Club Brugge donderdagavond, heeft onze provincie geen bekerfinalist. En dat voor het eerst sinds 2011.

Het is dus van 2011 geleden – met Standard-Westerlo (2-0) – dat de beker geen West-Vlaamse finalist kende. Sindsdien mocht minstens één West-Vlaamse club jaarlijks richting de Heizel trekken, opvallend daarbij is dat ook vijf verschillende West-Vlaamse clubs die finale haalden. Met SV Zulte Waregem – KV Oostende vorig jaar als hoogtepunt. Na een doelpuntenrijke finale (3-3) haalde Essevee het met de strafschoppen.

Een feestje op De Heizel voor Essevee.
Een feestje op De Heizel voor Essevee.© BELGA

In 2012 mobiliseerde KV Kortrijk zowat 20.000 fans, maar er werd met 1-0 verloren van Lokeren. Twee jaar later versloeg datzelfde Lokeren met dezelfde cijfers SV Zulte Waregem. Tussenin was het de beurt aan Cercle Brugge en ook zij gingen de boot in, met 2-0 tegen RC Genk. De bekerwinst van Club Brugge in 2015 tegen RSC Anderlecht (2-1) smaakt bij veel blauw-zwarte fans nog zoet na, een jaar later moest Club zijn meerdere erkennen in Standard.

Na de reguliere speeltijd en verlengingen stond het 3-3. In de strafschoppenreeks haalde SV Zulte Waregem het van KV Oostende.
Na de reguliere speeltijd en verlengingen stond het 3-3. In de strafschoppenreeks haalde SV Zulte Waregem het van KV Oostende.© BELGA

Dit jaar hoorde een West-Vlaamse finale opnieuw tot de mogelijkheden, maar na de uitschakeling van Club Brugge en KV Kortrijk in de halve eindstrijd dit keer dus finalist. Op 17 maart staat RC Genk – Standard op de affiche en de Limburgse kapitein Thomas Buffel uit Ruddervoorde kan er de West-Vlaamse eer hoog houden.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.