Thomas Buffel over bekerfinale: “Niet mee bezig dat dit mijn laatste prijs kan zijn”

Thomas Buffel oogde een dag voor de bekerfinale tegen Standard erg relaxed. © BELGA
Redactie KW

Thomas Buffel, de kapitein van Racing Genk uit Ruddervoorde, oogde een dag voor de bekerfinale tegen Standard erg relaxed. De Genkse veteraan had veel zin om te spelen. Verder in de toekomst kijken, wilde hij nog niet.

“Ik ben er niet mee bezig dat dit mijn laatste prijs zou kunnen zijn”, opende Buffel, die in 2013 ook al eens de Beker met Genk won in de finale tegen Cercle Brugge (2-0). “Het is een lange strijd geweest om Play-off I te halen. De focus lag de voorbije weken daar op. Pas sinds deze week zijn we met de bekerfinale bezig. Of dit mijn laatste prijs wordt, weet ik niet. Het is te vroeg om daarover te spreken.”

Buffel kon de beslissing om niet te mogen trainen op het veld van het Koning Boudewijnstadion beter relativeren. “Ik heb hier gelukkig al enkele wedstrijden gespeeld”, legde hij uit. “Voor mij was het dus niet zo belangrijk of we hier nog konden trainen of niet. Voor de andere spelers is het wel jammer. Ze hebben daarnet het veld wel even kunnen zien, maar erop trainen was toch extra leuk geweest.”

De kansen zijn volgens de Genkse kapitein, die lang niet zeker van een basisplaats is zaterdag, 50-50. “Zowel wij als Standard hebben een goede periode achter de rug. Na de winterstop hebben beide teams constanter gepresteerd. Ook de kwaliteit op het veld acht ik gelijkwaardig.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.