Martijn Leune zet KSV Veurne (3A) met eerste balcontact op weg naar zege in topper

Martijn Leune is al bezig aan zijn 21ste seizoen voor KSV Veurne. © MG
Redactie KW

2020 moet het jaar van KSV Veurne worden. Groen-geel wil de promotie-ambities eindelijk waarmaken. Dat KSV ambitieus mág zijn, werd zondag nog eens duidelijk. Het won de topper van Westrozebeke met klinkende 3-0-cijfers en nestelt zich op een gedeelde tweede stek.

Mooier kon het jaar voor KSV Veurne – en voor Martijn Leune in het bijzonder – niet beginnen. “Dat klopt”, grijnst de 25-jarige Veurnenaar, die in de topper tegen Westrozebeke in de 40ste minuut inviel en bij zijn eerste balcontact meteen de 2-0 scoorde. “De grootste ontlading die ik tot nu toe in mijn carrière kende. Na vijf maanden blessureleed vlak voor rust invallen en scoren in een match waarin er zoveel op het spel staat, daar kan je enkel van dromen. En dat terwijl ik eigenlijk nog niet honderd procent fit was.”

Pubalgie

Martijn speelde zijn laatste wedstrijd op 28 juli voor de beker. “Daarna ben ik uitgevallen met pubalgie, een bijzonder vervelende blessure. Ik wil graag mijn trainer, Stijn Van Acker, bedanken voor het vertrouwen. Iemand na vijf maanden inactiviteit in dergelijk belangrijke topper laten invallen, is niet evident.”

“We mikken op de promotie via de eindronde of wie weet zelfs via de titel”

KSV begon sterk aan het seizoen en pakte de eerste periode. Daarna volgde een dipje, maar met deze zege klimt groen-geel naar de tweede stek en mag het weer volop van promotie beginnen dromen. “We mikken inderdaad op de promotie, via de eindronde of wie weet zelfs via het kampioenschap. Maar we beseffen ook dat de weg nog lang is”, aldus de polyvalente middenvelder.

Te beginnen met de topper van komende zondag op het veld van leider SK Staden. “Het zal een heel lastige partij worden. Staden staat goed in organisatie en heeft dit seizoen nog maar twee keer verloren. Ik heb ook gehoord dat het veld er niet ideaal bijligt. Bovendien kampen we al heel het seizoen met veel blessures en missen we ook zondag een aantal belangrijke spelers. Maar als we met dezelfde mentaliteit zoals tegen Westrozebeke aan de aftrap komen, kunnen we een goed resultaat behalen”, besluit Martijn, die na 21 seizoenen trouwe dienst aan KSV Veurne ook al bijgetekend heeft voor volgend seizoen. (SB)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: SK Staden – Veurne A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.