Marko Maletic hoopt opnieuw vertrokken te zijn bij KSV Roeselare

KSV Roeselare kan mits winst in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen de play-downs in 1B winnen. Zondagnamiddag komt Union op bezoek.

Marko Maletic. (Foto Belga) © Marko Maletic. (Foto Belga)

De Nederlandse aanvaller Marko Maletic, van Bosnisch-Servische origine, stond vorige week tegen Tubeke in het Stade Leburton in de basiself. “Ik kwam slechts voor de derde maal aan de aftrap van een competitiewedstrijd bij KSVR, samen met een resem invalbeurten, maar dat is natuurlijk veel te weinig. Ik was achteraf relatief tevreden over mijn geleverde prestatie op Tubeke. Ik gaf zowel bij ons eerste als ons tweede doelpunt de beslissende voorzet naar de assistgever. Natuurlijk had ik graag ook een goaltje meegepikt, maar doelpunten komen niet op bestelling. Daar leeft iemand zoals ik, die het liefst op de negen of tien speelt, wel een stuk van”, zegt de 24-jarige boomlange spits.

Opleiding in Nederland

Ik werd geboren na de burgeroorlog in Joegoslavië in 1992. Mijn vader Djoko en moeder Dragana verlieten snel het land en kwamen zich in Nederland vestigen. Ik heb nog een oudere broer Stefan, die jeugdtrainer is van de U14 bij De Graafschap, deze jongeren spannen samen met Ajax de kroon in hun jeugdreeks. Ik startte bij de jeugd van VVL, vertrok op mijn tiende naar De Graafschap en speelde ook in de jeugd van FC Utrecht. Ik werd er opgemerkt door VfB Stuttgart, waar ik in het tweede elftal 14 wedstrijden speelde. Daarna volgden FC Oss en Telstar in de Eerste Divisie, waar ik bij beide ploegen een fantastisch seizoen kende en alle matchen speelde.”

“Tussendoor was ik ook een seizoen aan de slag bij Excelsior in de Eerste Divisie. In het begin van het seizoen 2015-2016 begon mijn Belgische voetballoopbaan bij Lommel. Trainer Karel Fraeye drong aan op mijn komst. We verloren de degradatiestrijd in de voorlaatste wedstrijd van de play-downs. Ik kon transfervrij vertrekken naar KSV Roeselare, waar ik een contract voor drie seizoenen kon tekenen.”

“Tijdens onze eerste oefenwedstrijd voelde ik een stekende pijn in de hamstrings. Gevolg: een zware spierscheur en zeven weken out”

Het was toenmalig trainer Arnaud Mercier, gesteund door CEO Johan Plancke, die aandrong op mijn komst. Hij geloofde echt in mij. Hij had maar liefst 12 wedstrijden van mij bij Lommel heel grondig geanalyseerd en er ook enkele live bijgewoond. Hij was heel overtuigd van mijn mogelijkheden. Ik begon heel gretig en gemotiveerd aan de voorbereiding, alles liep goed. De dag voor onze eerste oefenwedstrijd op KAA Gent waren er de fysieke testen. Ik begon als negen aan de oefenpartij en zette de ploeg op weg naar de 0-1 met een mooie assist, maar enkele minuten later voelde ik bij een loopactie een stekende pijn in de hamstrings. Gevolg: einde van mijn wedstrijd, een zware spierscheur en zeven weken inactiviteit.”

“De trainer bepaalt voor honderd procent het lot van een voetballer”

“Wie de volledige voorbereiding aan zijn neus ziet voorbijgaan door een lange blessure loopt bijna het hele seizoen achter de feiten aan. Het is een streep door je rekening voor vele maanden. Net toen ik zou terugkeren in de ploeg werd trainer Arnaud Mercier de laan uitgestuurd. Ja, de trainer bepaalt voor honderd procent het lot van een voetballer. Toen kwam Dennis van Wijk, maar ik viel opnieuw in de eerste wedstrijd uit met een hielblessure, met drie weken afwezigheid tot gevolg. Zo blijf je maar achter de feiten aanlopen. Na mijn herstel lag ik niet meer in de bovenste schuif bij het duo Van Wijk-Vanderbiest.”

Nieuwe kansen

Sinds de komst van Jordi Condom waait een nieuwe wind door de groep. Hij is een man met veel tactische bagage en houdt van duidelijk overleg. Hij predikt aanvallend en verzorgd voetbal en wil dat iedereen snel druk zet om de tegenstander in verlegenheid te brengen. Hij slijt van week tot week meer automatismen in de ploeg.”

“Hij analyseert de mogelijkheden van iedereen tot in de puntjes. Ik kreeg zondag een eerste volwaardige kans en ik denk dat ik zijn vertrouwen niet beschaamd heb. Ik hoop er straks weer bij te zijn in de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik focus mij nu al op volgend seizoen, zodat de supporters straks de echte Marko Maletic kunnen zien. De voetballer die ik bij Lommel en in mijn vorige clubs was.”

(FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.