Luc Declercq en dames Zulte Waregem maken zich op voor Super League

Redactie KW

Door het algemeen forfait van Tongeren DV was er voor Essevee een vrije zaterdag. De ploeg staat op een gedeelde zevende plaats. De verplaatsing naar Moldavo is de volgende opdracht. Thuis werd met 2-5 verloren.

“De bedoeling is om rustig de nog te spelen matchen af te werken”, weet coördinator Luc Declercq. “In deze periode is er voldoende tijd voor een evaluatie van de huidige speelstersgroep.”

Dat Maité De Baets na een korte revalidatie in de vorige wedstrijden goed meedraaide, was een pluspunt voor de ploeg. Wellicht is zij een wissel op de toekomst. “De spijtige vaststelling is dat wij dit seizoen toch zo onregelmatig spelen. Het zou mooi meegenomen zijn als we de komende wedstrijden nog enkele plaatsen kunnen stijgen. Tussen de zevende en de vijfde plaats bedraagt het verschil overigens maar vier punten.”

Kern voor volgend seizoen

De verantwoordelijken van Essevee zitten niet stil. Er is ook voldoende tijd uitgetrokken om de kern voor volgend seizoen te versterken. “We zijn bezig met een achttal speelsters. Omdat het nu definitief vaststaat dat wij in de Super League spelen, is de afwachtende houding bij bepaalde mogelijke nieuwkomers nu wel verdwenen. Ze willen maar al te graag bij ons hun loopbaan verder zetten. De speelsters met wie wij bezig zijn, vragen echter discretie omdat zij in de volgende weken ook nog met hun huidige ploeg willen verder spelen.”

Ook trainer Angelo Gaytant mag zich volgend seizoen bij Essevee op een hoger niveau verder bewijzen. (RMN)


Zaterdag 22 februari om 15 uur: VC Moldavo – SV Zulte Waregem A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.