Lennert Vansteenkiste verlaat RC Lauwe voor reeksgenoot Dadizele

© VDB
Redactie KW

Twee weken geleden mocht Lennert Vansteenkiste 24 kaarsjes uitblazen. De Lauwenaar is de jongste seizoenen een van de sterkhouders bij Racing en slaat volgend seizoen bij VK Dadizele zijn voetbaltenten op.

“Het was tijd voor iets nieuws”, vertelt de Lauwenaar. “Vorig seizoen trok Dadizele al aan mijn mouw. Omdat we toen met RC Lauwe een uitstekend seizoen achter de rug hadden, en ik het nog wel zag zitten om verder te werken met toenmalige trainer Fanny Schamp, was een vertrek bij Racing niet aan de orde. Deze keer kon en wilde ik niet meer weigeren. Een nieuwe uitdaging zal me goed uitkomen. En bovenal, ik wil wel eens meedoen voor de prijzen.”

Ex-Lauwenaar Pascal Mestdagh zwaait bij Dadizele de sportieve plak. Mestdagh is een winner, heeft een gloeiende hekel aan verliezen. “Zo heb ik het graag”, reageert Lennert Vansteenkiste. “Destijds als kleine snaak, toen bij WS Lauwe, heb ik nog training van hem gekregen. Ik ken Pascal niet persoonlijk, maar ik hou wel van zijn aanpak. Dadizele heeft ambitie. En dat spreekt me aan. Anders dan vorig seizoen, hebben ze deze keer minder voor grote namen gekozen, meer voor jongens die nog goesting hebben. Maar vooraleer naar Dadizele over te stappen, wil ik bij RC Lauwe alles geven om hier in schoonheid afscheid te nemen. Tenslotte heb ik bij Racing meerdere mooie jaren beleefd.” (Fonzie)

Zondag 8 maart 15 uur: RC Lauwe-FC Varsenare.