KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

Op de foto : Boven links naar rechts: Brend Vanthournhout, Lars Zoete, Patrick Vermote, Marc Dawyndt en Bjorn Sengie, Patrice Facon. Onderaan nieuwe spelers : Jules Devos (Diksmuide), Ludwig Duhamel (st.Omer) en Arno Clays (Diksmuide). Ruben Verstraete ontbreekt op de foto. (gf)
Redactie KW

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.

“Op 16 juli starten we met de eerste training”, meldt trainer Marc Dawyndt. “Later die week staat er op 20 juli het tornooi van Agence Notredame op de planning. Dit jaarlijks tornooi spelen we met drie andere ploegen: Eendracht Gistel, Winkel Sport en SC Lombardsijde. Daarna zetten we de voorbereiding verder en we kijken al uit naar de start van de competitie. We zijn blij dat we weg zijn uit vierde.”

“KVKO staat op de kaart en het voetbal leeft weer in onze gemeente. Elk jaar willen we stappen vooruit zetten en er komt ook een nauwere samenwerking tussen de seniorploegen en de U21. Brend Vanthournhout blijft de trainer van de B-ploeg en Lars Zoete zal de U21 onder zijn hoede nemen. Met Bjorn Sengier krijg ik er een nieuwe assistent bij. Hij is een bekende naam en het voordeel is dat Bjorn ervaring heeft als doelman op hoog niveau. Ik denk dat we elkaar goed zullen aanvullen. Patrick Vermote en Patrice Facon zijn de afgevaardigden.”

Naast een vernieuwde staf verwelkomt de ploeg ook enkele nieuwe spelers. “Jules Devos en Arno Clays (allebei Diksmuide), Ludwig Duhamel (Saint-Omer) en Ruben Verstraete (KSV Veurne) komen de rangen versterken. Er komt in elke linie iets bij en het moet ons in staat stellen om het vertrek van Karel Ternier en Stijn Calcoen op te vangen.”

Tegen SK Elverdinge

KVKO A komt in de Ieperse reeks terecht. “Een reeks die ik heel goed ken, als voormalig trainer van SK Elverdinge. Die match staat extra aangestipt en het wordt een fijn weerzien. Over ambities wil ik me nu nog niet uitspreken. Na de eerste tien matchen zullen we een pak wijzer zijn. Er zijn nog veel vraagtekens over de sterkte van de reeks en hoe we ons zullen aanpassen aan een niveau hoger. Wat wel zeker is, is dat er meer spankracht zal zijn. Op dat vlak zullen we een klik moeten maken, want er zal elke training scherp getraind moeten worden”, aldus de trainer uit Veurne, voor wie het een druk najaar zal worden.

“Ik doe mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst team8630. Ik zal me dus zeker niet vervelen.”

(API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier