Kevin Vanthourenhout (KWS Houthulst – 3A)”In laatste 45 matchen altijd weten te scoren”

Kevin Vanthourenhout was dit seizoen nog aan de slag in Merkem. © VDB
Redactie KW

KWS Houthulst is het nieuwe kalenderjaar met een klinkende overwinning en een nieuwe trainer van start gegaan. Kevin Vanthourenhout nam de fakkel over van Chris Delheye, die eind vorig jaar zelf vertrok.

“Een week voor Kerstmis kreeg ik telefoon om te vragen of ik geïnteresseerd was om vanaf volgend seizoen over te nemen”, doet Kevin Vanthourenhout het relaas. “Op kerstdag werd de overstap bevestigd en Chris Delheye zou het seizoen uitdoen. Maar een week later veranderde de situatie compleet. Op oudejaarsdag kreeg ik telefoon dat Chris zijn ontslag had ingediend en men vroeg me om meteen over te nemen. Dat was niet meteen het plan, maar ze konden moeilijk iemand anders nemen voor drie maanden.”

Pijnlijk vertrek

Eerder dit seizoen werd Kevin Vanthourenhout nog de laan uitgestuurd bij buur Merkem Sport. Een vertrek met een wrang gevoel. “Daar heb ik heel wat pijn van gehad. Ik was er twee jaar T2 geweest en 2,5 jaar T1. Dan bouw je een bepaalde band op die je niet meteen uitwist. Maar de manier waarop het geëindigd is, zal ik nooit kunnen accepteren. Ik heb vervolgens enkele aanbiedingen van ploegen, om er direct te beginnen, links laten liggen, omdat het toch pijnlijk was om dat vertrek te verwerken.”

Maar nu zit de nieuwe oefenmeester toch al op de bank bij KWS Houthulst. En er werd meteen een klinkende zege geboekt tegen het Sporting Keiem van Donny Vanderper. “Ik sta voor een goede organisatie met een goede mentaliteit. Ik heb altijd gespeeld om goals te maken. In 45 matchen op rij kwamen we altijd al tot scoren. Dat wil ik proberen vast te houden. Die zege tegen Keiem deed deugd. Ik was twee jaar T2 onder Donny, mijn leermeester. Ik heb het geluk dat ik nog geen enkele keer verloor tegen hen. Nadien hebben we samen een pint gedronken.” (BV)

Zaterdag 11 januari om 19.30 uur: KSV Diksmuide B – KWS Houthulst.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.