Slag om Vlaanderen tussen AA Gent en Club Brugge uitgesteld wegens corona

Dit tafereel zien we zondag niet.© BELGA/KURT DESPLENTER
Dit tafereel zien we zondag niet.© BELGA/KURT DESPLENTER
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De ‘Slag om Vlaanderen’ van zondagavond tussen AA Gent en Club Brugge gaat niet door. Club Brugge heeft gevraagd om de wedstrijd uit te stellen omdat in totaal negen spelers positief hebben getest op corona.

Vrijdagvoormiddag vond er een nieuwe testronde plaats. Vanaf zeven besmettingen heeft een club de mogelijkheid om de wedstrijd te verdagen. Club kampt al eventjes met een besmettingsgolf. Zo waren Mitrovic, Denswil, Vanaken, Lang, Rits en De Ketelaere uit voor de wedstrijd tegen Dynamo Kiev.

ℹ️ Ethan Horvath test positief op Covid19, KAA Gent – Club Brugge uitgesteld. MEER | https://app.clubbrugge.be/s/nieuws/43018-ethan-horvath-test-positief-op-covid19-kaa-gent-club-brugge-uitgesteld

Geplaatst door Club Brugge K.V. op Vrijdag 26 februari 2021

Nu zijn daar nog drie besmettingen bijgekomen: ook Horvath, Sandra en Asoma legden een positieve test af. Eerder werd ook al de wedstrijd op Charleroi uitgesteld vanwege het vriesweer. Na de Europese uitschakeling van Brugge zijn er nog voldoende data beschikbaar om de wedstrijden in te halen. Informatie over een nieuwe wedstrijddatum is er echter nog niet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.