Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Zo zou het nieuwe stadion eruitzien. © Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) leverde begin juni een omgevingsvergunning af voor het nieuwe stadion van Club Brugge. Op de Olympiasite wil de landskampioen het huidige Jan Breydelstadion immers al lang vervangen door een stadion met 40.000 plaatsen. Een groep buurtbewoners legt zich echter niet neer bij die plannen. De omgevingsvergunning zal aangevochten worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Daarnaast zijn de buurtbewoners volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) ook naar de Raad van State gestapt. Ze vechten de beslissing aan van de gemeenteraad, dat de rooilijnplannen en de wegenaanleg goedkeurde. Vooral het parkeerplan is nog steeds een doorn in het oog van de buurtbewoners. Bovendien wordt gevreesd dat het stadion later alsnog voor andere activiteiten zou gebruikt worden, zoals concerten.

Lees HIER meer over het stadiondossier