https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle zet Kylian Hazard uit de ploeg wegens “onvoldoende inzet en bezieling”

©KURT DESPLENTER BELGA
©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Kylian Hazard maakt niet langer deel uit van de A-kern. Hij wordt voor onbepaalde tijd op non-actief gezet. Dat maakte trainer Paul Clement dinsdagmiddag bekend.

In november was Kylian Hazard (25) al een keer gedurende drie weken niet opgeroepen door coach Paul Clement, omwille van onvoldoende inzet en bezieling op training. Ook nu wordt Hazard niet langer opgenomen in de A-kern en dus ook niet in de wedstrijdselecties van Cercle Brugge. En dit voor onbepaalde tijd. . “Deze beslissing hebben wij als organisatie genomen na wat er de voorbije zes maanden van het huidige seizoen is gebeurd”, zegt Clement. ““Wij zitten niet meer op dezelfde lijn wat betreft professionalisme en houding. Kylian is van deze beslissing op de hoogte gebracht”, aldus Clement naar aanleiding van de match van woensdagavond op bezoek bij Antwerp. “We gaan nu verder met de spelers die zich honderd procent op die wedstrijd focussen.”

Contacten met Konyaspor

Gisteren raakte bekend dat de broer van Eden en Thorgan Hazard gesprekken zou hebben aangeknoopt met het Turkse Konyaspor. “Ik ben hier niet van op de hoogte. En de beslissing heeft met die eventuele belangstelling niets te maken. Ook niet wat zijn vervanging tegen Standard betrof”, stelt Clement. “Het is nog niet duidelijk of Hazard nu naar de B-kern wordt verwezen.

Kylian Hazard kwam in augustus 2018 bij Cercle, op uitleenbasis van Chelsea. In de zomer van 2019 tekende hij een contract voor vier seizoenen. Daar komt nu dus zo goed als vroegtijdig een einde aan. Ondertussen hoopt Cercle zo spoedig mogelijk de transfer van Hannes Van der Brugge, van KV Kortrijk, af te ronden.

Voor de wedstrijd van woensdagavond op de Bosuil is dezelfde groep van tegen Standard fit, met uitzondering van Hazard dus en Decostere, aan zijn revalidatie bezig. Marcelin staat op vier gele kaarten. Hij begon de voorbije twee wedstrijden op de bank. Dat hij bij het spelen van die matchen een schorsing kon oplopen is niet de reden dat Clement hem op de bank hield. “Hij is een goede voetballer. Maar ik ben best ook tevreden over het duo Taravel en Bates.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten