Jonge garde aan zet bij VV Koekelare (3B)

Chris Metsu © Foto Coghe
Redactie KW

VV Koekelare (3B) speelde gelijk tegen Zandvoorde. Koekelare moest een hele lijst afwezigen zien op te vangen. Verschillende jonge spelers kregen daarom de kans om te presteren. “Normaal moeten we winnen tegen Zandvoorde, maar gezien de omstandigheden mogen we niet klagen.”

De door Koekelare vooraf gevreesde verplaatsing naar het bedreigde Zandvoorde werd op zaterdag afgewerkt en de schade werd beperkt. Koekelare moest namelijk een hele rits afwezigen opvangen voor een wedstrijd tegen een tegenstander die de degradatie alsnog probeert te vermijden. “En als klap op de vuurpijl konden we zelfs nog Aidara niet opstellen, omdat hij zijn paspoort vergeten was”, vertelt bestuurslid Chris Metsu. “Van onze basisploeg moesten we dus noodgedwongen een zestal basispionnen missen, hetzij door schorsing, door privé-omstandigheden en het gevalletje Aidara natuurlijk.”

“Maar ik vind dat we ten opzichte van Ruddervoorde onze plicht gedaan hebben en we hebben het maximum eruit gehaald. Eigenlijk zouden we altijd wel moeten winnen tegen Zandvoorde natuurlijk, maar gezien de omstandigheden kunnen en mogen we niet klagen. Er stonden namelijk voor het eerst dit seizoen twee spelers van de U21 aan de aftrap, Mathis Devogelaere en Arthur Borra. Ook belofte Kjell Hardy startte voor het eerst. En ik vergeet er hier zeker nog een paar.”

“Al die jonge gasten hebben het verre van slecht gedaan. Uiteindelijk kan ik dus wel vrede nemen met het gelijke spel. Met nu nog twee wedstrijden voor de boeg hebben we uiteraard nog maar weinig te winnen”, weet Metsu. “Maar ik hoop dat we in schoonheid kunnen eindigen. Als we in volgende thuiswedstrijd Daring Brugge zouden kunnen kloppen, dan kunnen we misschien nog een paar plaatsen in de stand opschuiven. Maar onze trainer zal nu waarschijnlijk wel op twee gedachten zitten hinken. Moet hij nu de jonge garde, die nu goed gepresteerd heeft, een beetje meer speelminuten gunnen of gaat hij toch kiezen voor de gevestigde waarden? Nu, het is zijn keuze, wij van het bestuur gaan ons niet moeien.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.