Gewijzigde reisplannen voor Rode Duivels: na Denemarken weer naar Tubeke

Dennis Praet stond maandag de pers te woord: “Op het veld willen we winnen, het geval Eriksen zal daar geen invloed op hebben.”©BRUNO FAHY BELGA
Dennis Praet stond maandag de pers te woord: “Op het veld willen we winnen, het geval Eriksen zal daar geen invloed op hebben.”©BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Een kleine wijziging in de reisplannen van de Rode Duivels. Normaal gezien zouden de Duivels na de partij in en tegen Denemarken doorvliegen naar Sint-Petersburg en daar nog een drietal dagen trainen. In Sint-Petersburg volgt dan op maandag de laatste groepswedstrijd tegen Finland. Er werd echter beslist om die trainingsdagen tussen beide matchen toch door te brengen op het basiskamp in Tubeke. Extra vliegkilometers dus.

“Een verblijf van enkele dagen in het buitenland in een hotel in een grote stad in coronatijden is veel complexer en moeilijker dan voorheen. Ook het trainingsveld zou veel meer afzien door de extra wedstrijden die Sint-Petersburg organiseert, dat zou de voorbereiding op onze laatste wedstrijd kunnen verstoren”, liet persverantwoordelijke Stefaan Van Loock weten.

Speelminuten voor Witsel

De Rode Duivels vliegen op woensdagvoormiddag naar Denemarken, dit keer wel met Witsel en De Bruyne op het vliegtuig. Bondscoach Martinez liet al weten dat hij Witsel speelminuten zal geven, zijn eerste minuten op het veld sinds hij op 9 januari dit jaar zijn achillespees scheurde met Dortmund. Maar Witsel is er klaar voor, zo liet Dennis Praet weten op de persconferentie: “Witsel is heel scherp. Ik was geschrokken op de eerste training dat hij al zo ver stond. Hij toont dat hij er klaar voor is. Heel straf en knap na zo’n revalidatie.”

Tot in de finale

Speciaal zal de wedstrijd tegen Denemarken zeker worden na de hele historie rond Christian Eriksen. De Deense bondscoach liet al optekenen dat hij niet zeker is of al zijn spelers mentaal klaar zullen zijn om te spelen. Praet gaat er wel vanuit dat ze gemotiveerd aan de aftrap zullen verschijnen. “Zij zullen zich willen bewijzen ten opzichte van Eriksen. Ik denk dat ze heel scherp voor de dag zullen komen. Wij volgden het nieuws omtrent Eriksen mee in volle voorbereiding op onze wedstrijd tegen Rusland. Iedereen was opgelucht toen het goede nieuws kwam. We zullen die wedstrijd tegen de Denen benaderen zoals elke andere. Het geval Eriksen zal daar geen invloed op hebben, op het veld willen we winnen. We hebben een heel ambitieuze ploeg en willen tot in de finale geraken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.