Geen damesvoetbal meer bij Brielen Sport en SC Zonnebeke

Lieven Desomer van Brielen Sport. (foto EG)
Redactie KW

Met Brielen Sport en SC Zonnebeke verdwijnen er straks twee damesploegen uit onze regio uit de provinciale reeksen. “Met spijt in het hart, want onze damesploeg was een absolute meerwaarde voor de club”, vertelt voorzitter Lieven Desomer van Brielen Sport. Ook de dames van FC Houthem stoppen ermee.

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook definitief, bij Brielen Sport wordt de damesploeg opgedoekt. “We moesten net voor de coronacrisis al twee keer forfait geven door een gebrek aan speelsters en de situatie is ondertussen eigenlijk niet veranderd”, zucht voorzitter Lieven Desomer. “Enkele speelsters wilden bovendien andere lucht opsnuiven en dan is de conclusie eigenlijk vlug gemaakt. Ik probeerde nog een oplossing te voorzien in de vorm van een nieuwe trainer, maar uiteindelijk kwam dat te laat. Met veel geblesseerden en langdurig afwezigen was het dit seizoen al heel moeilijk, en nu hebben we als bestuur met spijt in het hart besloten om de stekker eruit te trekken”, vertelt Lieven.

Definitief einde

“Ik wil wel benadrukken dat wij onze damesploeg gedurende die drie seizoenen als een absolute meerwaarde voor de club hebben gezien”, gaat de Brielense voorzitter verder. “De dames speelden meestal tegelijkertijd met de heren, en daar kwam wel aardig wat volk op af. Met veel jonge speelsters in de ploeg hadden we graag een project op lange termijn uitgewerkt, en als bestuur waren we ook bereid de nodige inspanningen te doen. Maar het houdt natuurlijk ergens op. Of dit het definitieve einde is van het Brielense damesvoetbal? Ik vrees er eerlijk gezegd wel voor. Als kleine club is het moeilijk concurreren met bijvoorbeeld een BS Westhoek. Ik zie het in de toekomst niet gebeuren dat we nog een volwaardige kern van een 16-tal speelsters kunnen samenstellen.”

Luc Delva van SC Zonnebeke. (foto ZB)
Luc Delva van SC Zonnebeke. (foto ZB)

Ook de dames van SC Zonnebeke zullen komend seizoen niet meer aan de aftrap verschijnen. De ploeg werd in het verleden onder andere kampioen in tweede provinciale, maar het voorbije seizoen verliep het minder. “Er zijn meerdere redenen waarom onze damesploeg afhaakt”, zegt Luc Delva, lid van de sportieve cel van de club. “Eerst en vooral vertrokken er de laatste tijd enkele dragende spelers en er was ook heel regelmatig een gebrek aan spelers. Veel keren was de ploeg onvolledig”, weet Luc.

Samenloop van omstandigheden

“Daarbij komt nog dat het terrein waarop de dames spelen er in de winterperiode heel dikwijls niet goed bij lag en regelmatig wedstrijden werden afgelast. Ook trainer Fauve Duthoo had te kennen gegeven te willen stoppen. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe trainer en nieuwe spelers. We zijn bij FC Houthem gaan aankloppen, omdat we gehoord hadden dat de dames daar stopten. Maar toen kwamen de coronamaatregelen en alles viel stil. Het is dus echt een samenloop van omstandigheden geweest die ons heeft doen beslissen te stoppen”, besluit Luc Delva van SC Zonnebeke. (TVI/NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten