Franky Vande Putte staat voor het eerst aan de leiding van de dames Dadizele

Redactie KW

Donderdagavond werd in de kantine van VK Dadizele de vernieuwde spelerskern bij de dames voorgesteld. In vergelijking met vorig seizoen zijn er zes nieuwe gezichten, één ervan stroomt door uit de eigen jeugd. Ook de sportieve cel ziet er totaal anders uit nu Franky Vande Putte aan de leiding staat.

“Mijn voetbalcarrière ben ik begonnen bij de jeugd van VK Ieper. Later ben ik uitgezakt naar de eerste ploegen van Nieuwkerke, Zonnebeke en Reningelst. Daar heb ik trouwens binnen hun jeugdwerking de eerste strepen als trainer verdient. Dit bleef niet onopgemerkt in het voetbalwereldje, want na enkele seizoenen kreeg ik een aanbieding om de U16 van eersteklasser KV Kortrijk te trainen. Na een korte passage bij KFC Poperinge en Famkes Merkem volgde tien jaar afwisselend de U16 en U19 van Westhoek. Na een korte periode Dikkebus en Reningelst bleef ik de voorbije twee jaar inactief qua trainerschap. Ik volgde wel de prestaties van mijn dochter Daphne vanop de eerste rij bij Westhoek. In het tussenseizoen ondertekende ze met een vriendin een transfer naar hier. Bij de onderhandelingen werd ik ook onmiddellijk gepolst om de ploeg te leiden. Uiteindelijk heb ik niet getwijfeld. Op dat moment waren we nog in derde provinciale onderverdeeld, door de hervormingen binnen het damesvoetbal zijn we nu plots gestegen naar tweede. Vandaar dat de ambities toch iets getemperd zijn. Normaal had ik hier nu gezegd de top van derde spelen, nu zie ik ons eerder een rustig seizoen draaien in tweede met de vernieuwde kern.”

Naar verluidt wordt jij één van de hoekpilaren in het nieuwe damesproject bij Veekaa? “De betrachting van het bestuur is inderdaad om een paar jeugdploegen qua meisjes in stelling te brengen zodat er een vlotte doorstroming komt naar de eerste ploeg. Op termijn wil onze voorzitter Bart zowel bij de heren als de dames de top vormen in het Provinciaal voetbal. Ik wil zeker helpen om aan dat leuk verhaal te schrijven.”

IN: Delphine Nuytten (Marke), Daphné Vande Putte en Djenebou Bourgeois (beiden Westhoek), Heleen Cailliau en Wendy Pattyn (beiden Zonnebeke), Melissa Bulckaen (Brielen), Isalien Vandamme (Jeugd Dadizele).

(SB – Foto JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.