Ex-ploeggenotes tegenover elkaar in Gullegem-Wevelgem

Naar de topper in derde provinciale tussen de dames van FC Gullegem en SV Wevelgem City wordt al weken uitgekeken. Zondag is het zover en dan staan de ex-DV Kortrijkspeelsters Kelsey Coorevits en Charlotte Libberecht tegenover elkaar.

Gewezen teamgenoten Charlotte Libberecht en Kelsey Coorevits staan zondag tegenover elkaar. “We hebben er alletwee evenveel zin in”, klinkt het sportief. (Foto AHB)

Eind vorig seizoen was er veel onzekerheid over de toekomst van voetbalclub DV Kortrijk waardoor verschillende speelsters andere oorden gingen opzoeken. “Velen kozen voor Wevelgem dus volgde ik ook. Ik had er een leuk eerste voetbalseizoen opzitten met toffe speelsters en wou daar graag nog een vervolg aan breien”, aldus de 22-jarige Charlotte Libberecht uit Lendelede, die nu bij Wevelgem onderdak vindt.

Totaal nieuwe start

Kelsey Coorevits speelde al zeven jaar bij Kortrijk toen ze besloot om de overstap naar Gullegem te maken. “Het laatste seizoen bij Kortrijk was er eentje met vele frustraties, tegenvallende resultaten, vaak krabben om met genoeg speelsters te zijn,…”, vertelt ze. “Ik had eerder al eens overwogen om weg te gaan maar was dan toch gebleven. Deze zomer was het voor mij tijd om een totaal nieuwe start te maken. Daarom koos ik ervoor om niet naar een ploeg te gaan met vele ex-ploeggenoten maar mij in een heel nieuw team te laten onderdompelen. Al kende ik wel al enkele speelsters. Ik heb tot op heden nog geen enkele minuut spijt gehad. Ik ben terechtgekomen in een toffe groep waar oudere speelsters de jongere meisjes iets kunnen bijbrengen.”

“Op en naast het veld is de sfeer ook top. Afgelopen weekend waren we bye en gingen we na de verkiezingen picknicken en bumperballen.

“De oefenwedstrijd toonde al aan dat ze het tegen ons niet zo makkelijk zullen hebben” (Kelsey Coorevits, FC Gullegem)

Ook het feit dat Wevelgem heel wat sterke speelsters heeft en de competitie tot nu toe domineert, spreekt mij minder aan. Ik hou van wedstrijden waar je diep bent moeten gaan en als ploeg iets hebt kunnen neerzetten. Ik vrees dat die uitdaging er minder zou geweest zijn bij Wevelgem”, vertelt 28-jarige hoofdverpleegkundige uit Heule.

Lastig maken

Sinds het begin van het seizoen wervelt Wevelgem door de competitie. De ploeg haalde 18/18 en er werd al 62 keer gescoord zonder nog maar een doelpunt tegen te krijgen. Gullegem staat momenteel op een zevende plaats met tien punten. Voor het seizoen speelden de twee teams al een oefenwedstrijd tegen elkaar. Toen werd het 1-2 in het voordeel van Wevelgem. Gullegem heeft geen schrik van Wevelgem. “De oefenwedstrijd toonde al aan dat ze het tegen ons niet zo makkelijk hebben. Je kan absoluut niet ontkennen dat Wevelgem al monsterscores behaald heeft maar wij gaan uit van onze eigen sterktes en we zullen het hen knap lastig maken”, aldus Kelsey Coorevits.

Benieuwd

Charlotte Libberecht was er bij de oefenmatch niet bij. “Gullegem is dus voor mij een nieuwe ploeg maar van wat ik al gehoord heb, vermoed ik dat het spannender zal zijn dan de voorbije matchen. We beseffen ook dat de moeilijkere matchen voor ons nog moeten komen. Ik denk dan aan Gullegem, Harelbeke, Rumbeke…., eigenlijk iedereen die bovenaan in het klassement meedraait. Het is niet omdat we de voorbije weken zo ruim wonnen, dat we hen zullen onderschatten. Onze trainer (Filip Vlieghe, red.) wijst er ons altijd op dat elke match een nieuwe match is waar we vanaf minuut één gefocust moeten zijn en er volledig voor moeten gaan. Die scores vertellen ook niet alles. We hebben ook al momenten gehad dat het minder liep. Al ben ik wel benieuwd hoe we er als team mee omgaan als we eens op achterstand komen of als die goals niet snel vallen…”, blikt Charlotte Libberecht die zowel op de flank of als rechtsback kan uitgespeeld worden. Voor beide dames wordt het een bijzondere wedstrijd. “We leven er wel naar toe. Zo ging ik een tijd geleden al eens naar een wedstrijd van Wevelgem kijken toen wij niet moest spelen en dan merk je dat de wedstrijd van komende zondag wel leeft. Waarschijnlijk zullen er ook wel berichtjes over en weer gaan tussen de ex-DV Kortrijkspeelsters om elkaar wat te treiteren. Maar eens de match gedaan is, ben ik zeker dat

“We moeten vanaf minuut één gefocust zijn” (Charlotte Libberecht, SV Wevelgem City)

we in de cafetaria snel een ander onderwerp zullen aansnijden. Charlotte Libberecht durft zich al aan pronostiekje wagen. “Op basis van de oefenmatch zou ik 1-2 zeggen.”

Kelsey denkt hetzelfde maar dan omgekeerd: “Een 2-1 zou super zijn. Ik denk zelfs dat we achter zullen komen en dan met volle overgave toch nog naar 2-1 zullen gaan”, besluit Kelsey Coorevits. (AHB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.