Een voorbeeld voor Timmy Simons: Cecile Vanneste stopt op 57-jarige (!) leeftijd met voetbal

Redactie KW

Cecile Vanneste uit Maria-Aalter speelde zondag op 57-jarige leeftijd haar laatste actieve voetbalwedstrijd bij de dames van KFC Sint-Joris Sportief in derde provinciale. Ze staat nu voor een nieuwe uitdaging.

Cecile Vanneste kwam zeven jaar geleden in de deelgemeente van Beernem een eerste keer voetballen. Ze deed dat samen met enkele medespeelsters uit Maria-Aalter, waar ze in een team in Oost-Vlaanderen actief was in de competitiereeks Las Senioritas. “We wilden toen bij Sint-Joris ook met een damesteam beginnen”, aldus Nico Lips, bestuurslid en jeugdcoördinator bij Sint-Joris Sportief. “Bij de jeugd zijn er ondertussen een 15-tal meisjes. We hebben dat verder uitgebouwd. Toekomstgericht zit dat dus wel goed.” Bij de damesploeg in derde provinciale voetballen nu al enkele dames uit de eigen jeugd. “Volgend seizoen komen er nog een drietal bij want we willen op termijn naar tweede provinciale.”

Het volledige team nam zondag tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Staden afscheid van Cecile Vanneste. Ze kreeg voor aanvang een ruiker bloemen en naar het einde toe volgde een welverdiende applausvervanging. Nadien schonken de medespeelsters haar een geschenk. Cecile kreeg als linksachter een waardig afscheid want haar ploeg won met 5-0. Ze doet wel nog verder in het voetbal. “Cecile kan haar ervaring overbrengen naar de meisjes van 15-16 jaar binnen onze club. Dat is wel nodig voor zij die vanuit het jongensvoetbal komen. Cecile geeft jeugdtraining aan de U8 in Maria-Aalter. Ze doet dit al jaren en is hiervoor de geknipte persoon”, besluit Nico Lips. Cecile Vanneste is ook nog actief in het zaalvoetbal als doelvrouw bij Rapid BB-Girls. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.