Dochter Johnny Nierynck zit bij jonge Red Flames

Redactie KW

Gaëlle Nierynck (13), dochter van Johnny Nierynck, ex-speler van KVO en Cercle Brugge, nu trainer van KSV Bredene, is sinds dit schooljaar voetbalstudente in de voetbalschool van Leuven. “We vinden het belangrijk dat ze haar droom kan realiseren”, stelt papa Johnny Nierynck.

Ze werd meteen lid van de Yellow Flames, de ploeg die wekelijks op donderdag actief is in de interprovinciale competitie tegen de jongensploegen bij de U14. Vader Johnny Nierynck is dik tevreden. “Er staan niet alleen 16 uren voetbaltraining op het uurrooster, maar er is ook een professionele omkadering voor de jonge voetbaldames met een trainer, een hulptrainer, een dokter, een verzorger en een videoanalist. Naast de wekelijkse wedstrijden zijn er ook stages en extra wedstrijden. Gaëlle werd ook geselecteerd voor de jeugdploeg van de Red Flames, die af en toe mag meetrainen in Tubeke met hun oudere collega’s.”

“Ook met die Young Red Flames worden stages georganiseerd. Deze week wordt een oefeninterland gespeeld tegen Duitsland en in mei volgt een interland in Engeland. Dankzij de uitstekende begeleiding heeft Gaëlle al ontzettend veel bijgeleerd. Zij presteert goed als rechterflankverdediger, dezelfde plaats waarop ik carrière maakte bij KV Oostende en Cercle. Gaëlle is ambitieus en is mentaal sterk. Ze wil steeds beter, sneller en krachtiger worden. We vinden het belangrijk dat ze gelukkig is in Leuven en dat ze haar droom kan realiseren: profvoetballer worden.” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.