Damesploeg DV Kortrijk blijft bestaan dankzij WS Bellegem

Er zijn voor volgend seizoen heel wat verschuivingen bij enkele damesploegen uit de regio. Zo stopt WS Bellegem waardoor heel wat speelsters naar DV Kortrijk trekken, dat op zijn beurt het merendeel van zijn speelsters naar het nieuwe damesteam in Wevelgem ziet gaan.

Topanga Laverge is een van de weinige speelsters die DV Kortrijk trouw blijft. (Foto LLV)

Na vier seizoenen stopt Bellegem met haar damesploeg. Op het einde van het seizoen hadden ze al veel moeilijkheden om telkens met 11 aan de aftrap te kunnen komen. Er heerste veel onduidelijkheid bij de speelsters en daar is nu een einde aan gekomen: het damesteam stopt en veel speelsters vonden een onderdak bij DV Kortrijk.

Speelsterstekort kenden ze het voorbije seizoen ook bij tweedeprovincialer DV Kortrijk. Eerder raakte al bekend dat sterkhouder Kelly Gillebert samen met Soesja Vanmeirhaeghe de overstap naar Wevelgem, dat met een nieuw damesteam start komend seizoen, maakt. Nu blijkt dat nog veel speelsters hen volgen of voor Gullegem kozen. Enkel Topanga Laverge en Keshia Graveel, die eigenlijk nog bij de jeugd speelt, blijven.

Gehecht aan DVK

“Op einde van seizoen werd er veel gepraat over het einde van het damesvoetbal in DV Kortrijk door bestuursproblemen. Het fijne weet ik er ook niet van aangezien ik afgelopen seizoen met blessures moest afrekenen en dus niet altijd aanwezig was”, vertelt Laverge, “Uiteindelijk werd er een nieuw bestuur met ouders van jeugdspeelsters samengesteld waardoor DV Kortrijk blijft bestaan. We moesten wel op zoek naar nieuwe speelsters. Enkele jeugdspeelsters maken de overstap naar de eerste ploeg en er komen heel wat speelsters van Bellegem. We zouden met nu met 16 zijn.”

Ik ben zo gehecht aan DV Kortrijk dat ik moeilijk hier kon vertrekken.

Voor Laverge was vertrekken geen optie: “Ik speel al sinds het bestaan van DV Kortrijk hier en ben zo gehecht aan deze club dat het moeilijk is om hier de deur achter mij dicht te trekken. Nu staan we voor een nieuw begin: een nieuwe ploeg en een nieuwe trainer. Het wordt aanpassen aangezien ik wist hoe mijn vorige ploegmaten speelden, maar met tijd komt het wel goed en zullen we wel op elkaar ingespeeld raken. Ik heb er een goed gevoel bij”, aldus een zelfzekere Topanga Laverge.

Transfers

Die nieuwe trainer is Christ Vanbruwaene. Hij maakt dus ook de overstap van Bellegem naar Kortrijk samen met de speelsters Jana Defever, Ann D’Hondt, Kimberly Choteau, Loena Van Glabeke, Rhüne Vanbruwaene, Lisa Demets en Gwendolyn Bossuyt.

Natuurlijk heeft Kortrijk zich niet enkel met Bellegemse speelsters versterkt. Jana Kindt en Amber Kesteloot komen over van Menen Utd en Lisa Lefevere ruilt Oostrozebeke voor DVK. Voorts kiezen Liesje Timperman en Justine Demaeght, die vorig seizoen nog voor Marke speelden, voor een nieuw Kortrijks avontuur.

Wevelgem

Wevelgem start volgend seizoen voor het eerst met een damesploeg.

Filip Vlieghe. (Foto a-JCW)
Filip Vlieghe. (Foto a-JCW)

Filip Vlieghe, die enkele jaren geleden nog de dames van Bellegem trainde, is de coach. “Een twaalftal speelsters komen over van DV Kortrijk. In totaal kunnen we nu op 24 speelsters rekenen onder wie ook Pauline Tieberghien, Stephanie Sabbe en Eve Lefebvre, die actief waren bij Bellegem”, aldus Vlieghe. Ook Caroline Brison en Angelique Vlieghe trekken na een sabbatjaar opnieuw hun voetbalschoenen aan. Filip Vlieghe ziet het helemaal zitten: “We worden volledig gesteund door de club, wat vroeger bij Bellegem wel eens anders was. We zijn evenwaardig als het herenteam. Op sportief vlak is het de bedoeling om zo snel mogelijk op een hoger niveau te kunnen spelen dan derde provinciale.”

Om dat te verwezenlijken, zoekt Wevelgem wel nog een keepster. (AHB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.