Dames VVG Alveringem promoveren: “Goed voor ontwikkeling van deze jonge groep”

Redactie KW

De jonge, getalenteerde groep van VVG Alveringem mag volgend seizoen van tweede provinciale proeven. Een derde plaats volstond om de promotie af te dwingen. “Ik ben vooral blij dat deze groep in een reeks mag uitkomen waar er beter gevoetbald zal worden”, vertelt trainer Pieter Cobbaert.

“We realiseerden ons dat we veel kans maakten op de promotie, maar in de damesreeksen ben je nooit zeker”, vertelt trainer Pieter Cobbaert. “We wisten echter dat SK Staden, tweede in de stand, niet mocht promoveren, wat onze promotiekansen aanzienlijk deed toenemen. Bovendien hoorden we dat er een aantal ploegen zouden stoppen of in derde provinciale herbeginnen, dus het zag er sowieso goed uit.”

Onlangs viel dan het te verwachten verdict: VVA speelt volgend seizoen in tweede provinciale. “Wat uiteraard een mooie opsteker is. Echt uitbundig gevierd hebben we niet gedaan, maar we organiseerden wel een paar trainingen waarop we veel plezier maakten. De dames zijn blij dat ze volgend seizoen een niveautje hoger kunnen spelen. Zelf ben ik vooral tevreden dat deze jonge, goed voetballende groep in een reeks mag uitkomen waar er beter gevoetbald zal worden. Het kan hun ontwikkeling alleen maar ten goede komen”, klinkt het.

Verdiend

“Ondertussen zetten we definitief een punt achter dit seizoen. Mijn groep bestaat volledig uit studentes, dus nu kunnen ze zich focussen op de examens”, aldus de 33-jarige leerkracht uit Pollinkhove. “Als ik de balans van dit seizoen opmaak, kan ik niet anders dan concluderen dat deze promotie verdiend is. Rumbeke was veruit de sterkste ploeg, maar wij zouden sowieso tweede of derde geëindigd zijn.”

De kern van VVA blijft zo goed als ongewijzigd. “Enkel linksachter Manon Derycke stopt omwille van haar studies. Met Indra Coppens haalden we bij VV Koekelare echter al een vervangster voor op die positie, dus ik verwacht dat we ongeveer even sterk voor de dag zullen komen. Bovendien zal de groep weer een jaartje ouder en sterker zijn; op die leeftijd toch ook niet onbelangrijk.”

Leuke groepssfeer

“Ik had er wel nog graag een ervaren speelster bij gehad, maar in principe zouden we voldoende gewapend moeten zijn om ook in tweede provinciale mooi mee te kunnen draaien.”

Pieter verwacht een reeks met veel evenwaardige ploegen. “Grote ambities hebben we niet, als we maar veel plezier beleven. We moeten van geen enkele ploeg schrik hebben en we zien wel waar we eindigen. Ik denk dat er veel teams aan elkaar gewaagd zullen zijn en alles dicht op elkaar zal zitten”, besluit Pieter, die er ook nog een jaartje bij doet. “Ik geef al training aan deze groep van toen ze bij de jeugd speelden. Ik twijfelde even om te stoppen, maar de leuke groepssfeer trok me toch over de streep.” (SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.