Dames van KDC Ruddervoorde zeker van behoud

Redactie KW

De dames van KDC Ruddervoorde wonnen ook hun laatste wedstrijd en blijven met drie ploegen achter zich. En dat was net genoeg voor het behoud in tweede nationale.

“We hebben het goed gedaan in Beveren, al had iedereen veel stress”, zegt Kelly Maene. “Er hing heel veel van deze wedstrijd af, we moesten winnen. We zijn sterk gestart, maar we werkten onze kansen niet naar behoren af. Ik denk dat iedereen te zenuwachtig was.”

“We wisten begin deze week nog altijd niet of we in de nationale reeksen mochten blijven of niet. Dat was ambetant en vervelend.”

Maar woensdag kwam het verlossende bericht: de dames van KDC Ruddervoorde spelen ook komend seizoen in tweede nationale.

“Ik vind dat we het wel verdienen om in nationale te blijven. De stap van eerste provinciale naar tweede nationale is heel groot. Maar op een viertal wedstrijden na, werden we nooit weggespeeld. In de meeste gevallen lieten we het zelf liggen. Of we hebben het onszelf moeilijk gemaakt in de laatste minuten. In een vijftal wedstrijden verloren we punten in de laatste minuten.”

“In de nationale reeksen moet er de volle negentig minuten gestreden worden. Samen met mezelf zijn er vier vertrekkers bij KDC Ruddervoorde en één iemand die stopt. Een zware aderlating voor de ploeg. Maar ik heb het al een paar jaar beloofd aan Bredene, dus nu moet ik mijn woord houden.”

“Ruddervoorde is echt een toffe ploeg, ik zie helemaal geen redenen om te vertrekken. Bredene wil ook vooruit met zijn vrouwenploeg, ik hoop om vooraan mee te doen.”

“Al bij al is Ruddervoorde toch iets speciaals. Hier heerst een fantastische sfeer die je echt in niet veel ploegen zult tegenkomen. Wie de ploeg verlaat, is ook altijd terug welkom in de toekomst. We zijn niet met slaande deuren vertrokken”, besluit de 26-jarige aanvalster.

(Johan Vandaele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.