Dames KSV Nieuwpoort beginnen aan play-offs (richting titel?)

Redactie KW

Eindelijk: de nacompetitie begint bij de dames in derde provinciale. In tegenstelling tot de mannen dient de eerste uit de reguliere competitie hier ook aan deel te nemen.

De 18-jarige rechterflankaanvalster Shauny Hillewaere ziet het volledig zitten. “Ik vind het wel bijzonder vreemd dat ook de leider van de competitie na het reguliere seizoen ook moet meespelen in de play-offs. Nu, we kunnen er niets meer aan veranderen. We kennen uiteraard al de dames van Cerkelladies Brugge. In de heenmatch verloren we onze enige wedstrijd van de competitie. In de terugmatch hebben we op orde op zaken gezet door met 4-2 te winnen. Van Avelgem en Houthem hebben we voorlopig geen weet van hun sterkte. We beginnen zondag met een thuismatch tegen Avelgem. We weten niet wat we moeten verwachten. Van onderschatting is echter geen sprake, hoor! Door onze sterke thuisreputatie moeten we er wel voor zorgen dat we elke match in Nieuwpoort kunnen winnen. Als we dat kunnen bewerkstelligen, mogen we op verplaatsing speculeren op een gelijkspel.”

Shauny is alvast heel tevreden over de prestaties van de ploeg. “Ik kende al een paar speelsters van vroeger. Sommige kwamen over van de U16 en nog een aantal maakten hun comeback na een paar jaar afwezigheid. Ik heb ook al mijn steentje bijgedragen door voorlopig al 18 goals te scoren”, besluit Shauny. (DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.