Dames KDC Ruddervoorde nog in volle degradatiestrijd verwikkeld

Redactie KW

KDC Ruddervoorde zit nog in volle degradatiestrijd in tweede nationale. De ploeg telt een punt achterstand op een drietal met onder meer Olsa Brakel, de komende tegenstander.

“We kunnen het ganse seizoen beschouwen als een seizoen met veel ups en downs”, zegt Celine Vandamme. “Onze eerste ronde was heel goed, maar de terugronde was veel minder. Meestal gaven we in de laatste minuten dan nog punten uit handen. We moeten gewoon nog twee keer winnen en we zullen er vol voor gaan. De volgende wedstrijd is thuis tegen Olsa Brakel dat met één puntje meer net voor ons staat. De laatste wedstrijd is dan tegen SK Beveren dat achter ons staat. Opgelet voor dergelijke ploegen. Maar in theorie zouden het twee haalbare kaarten moeten zijn.”

“Jammer dat we in de laatste wedstrijd tegen Zulte Waregem, ook weer in de laatste minuten, de boot in gingen. We konden bij winst een schitterende zaak doen. Probleem is dat niemand juist weet hoeveel zakkers er zullen zijn. We weten dus bijgevolg ook niet waaraan we ons moeten houden. Het zou doodzonde zijn mochten we terug zakken. We hebben zoveel moeite gedaan om in de nationale reeksen te geraken. Iedereen wil er nu natuurlijk ook blijven. Maar de stap van eerste provinciale naar tweede nationale is heel groot. We zitten ook nog met het probleem dat we enkele nieuwe speelsters moeten zoeken om de vertrekkers op te vangen. Er moeten een paar versterkingen bij.”

“Ik stop na dit seizoen. De trainingen en mijn werk zijn niet langer combineerbaar. Maar ik wil zeker bij de ploeg betrokken blijven. Misschien als verzorgster, dat ligt in de lijn van mijn werk. Het is met pijn in het hart dat ik zal stoppen. Ik zal zeker blijven supporteren. Het is nu een negental jaar dat ik bij Ruddervoorde voetbal en ik heb er nooit spijt van gehad. Het is een heel goeie ploeg, altijd plezant en met een goeie sfeer. Het is één bende vrienden, want het is en blijft nog altijd een hobby. Je wordt er zeker niet rijk van”, besluit de doelvrouw, die soms ook veldspeler is, lachend. (JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.